Societat

gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

Dues escoles de cuina –l’Escola d’Hostaleria d’Osona, de Tona, i l’Escola d’Hostaleria del Pallars, de Sort– s’han incorporat per primer cop al col·lectiu Slow Food Catalunya. Els dos centres formatius han estat acceptats a l’Slow Food, igual que el menjador escolar l’Escola Tiziana, de Tiana, al Maresme, i cinc restaurants: el Marghe 1889, pizzeria gurmet que té locals a Terrassa, Girona i Lloret de Mar; el Deltaic, de la Cava-Deltebre; el Cúmul, de Montblanc; Les Nenes Bar, de Canet de Mar, i Yumyum, de Sant Esteve del Monestir, al Rosselló.

En un acte fet aquest dilluns a Sant Sadurní d’Anoia, apadrinat per la xef Carme Ruscalleda i presidit pel conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort, es van entregar les plaques als nous membres del col·lectiu. “La incorporació al segell de dues escoles d’hostaleria és una gran novetat i representa un gran pas, ja que reconeix el treball fet per aquestes cuines on es forma els joves que en el futur poden marcar la cuina professional catalana”, manté el col·lectiu. Slow Food Catalunya està format per 53 restaurants, dues escoles de cuina i 25 menjadors escolars; el darrer a incorporar-s’hi ha estat el de l’escola de Tiana. En la trobada d’aquesta setmana, aquesta associació ecogastronòmica –que no té ànim de lucre i que va néixer per fomentar una cultura gastronòmica basada en els aliments bons, nets i justos de proximitat a Itàlia el 1989 i actualment ja és a 122 països– ha anunciat l’edició de la primera Guia Slow Food Catalunya, que sortirà publicada al mes de novembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]
trànsit

Cues a l’Alt Penedès en l’operació tornada per un accident

barcelona

Un projecte de ciència ciutadana farà un mapa de la calor extrema als barris

Barcelona

La recollida selectiva a la Conca de Barberà frega el 80%

Montblanc
turisme

La Costa Brava es promociona per primera vegada al Canadà

girona
CALONGE I SANT ANTONI

Al·leguen contra la declaració del municipi com a zona residencial tensionada

CALONGE I SANT ANTONI

Ramaders reclamen una “millor gestió” dels ossos al Pirineu

Llavorsí

Alerta per pluges fortes a la Garrotxa i la Selva

girona

La Creu Roja detecta un estancament en l’entrada d’usuaris vulnerables

Tarragona
GIRONA / CASSÀ DE LA SELVA

CCOO denuncia que l’ICAM dona l’alta laboral en processos de recuperació

GIRONA