Societat

CRÒNICA

Quim Domene fa ballar l’Hospici d’Olot

Quatre exposicions permetran als visitants impregnar-se de l’univers creatiu de l’artista olotí Quim Domene

No és una antologia. De fet, no lligaria amb un artista com l’olotí Quim Domene, amb una de les obres conceptuals, icòniques i de collage més coherents del panorama artístic contemporani i de renom internacional. Amb el títol genèric I l’Hospici balla, Olot Cultura inaugura dissabte quatre exposicions simultànies de l’artista repartides en diversos espais culturals de la capital garrotxina i que permetran als visitants impregnar-se de l’univers de Domene –es podran veure fins a l’11 d’agost–. No és una antologia, però sí un diàleg entre aquests espais, un diàleg visual i conceptual, que dona coherència a l’obra exposada, que inclou des de creacions de la dècada dels anys 80 del segle passat fins a les més recents. A més, s’hi han afegit els alumnes de diverses especialitats de l’Escola Municipal d’Expressió, que han fet les seves creacions a partir de l’estudi de l’univers artístic de Quim Domene.

A la Sala Oberta 2 del Museu de la Garrotxa d’Olot de l’Hospici hi ha les obres més recents, les creades a partir del 2011. Es tracta de dibuixos, pintures i objectes de les sèries Cadàver exquisit i Gabinet de meravelles. I a la sala del tercer pis del mateix museu, s’hi exposaran tres exercicis plàstics a l’entorn de l’obra icònica La càrrega, de Ramon Casas, que es pot veure al mateix museu. S’hi estableix el diàleg entre tres sèries que corresponen a tres moments històrics: la del 1981, quan es va produir l’intent de cop d’estat de Tejero; la relacionada amb els fets de l’octubre del 2017, en el marc del procés independentista, i la de l’any passat, on reflexiona en la distància del temps. Entre una i altra sala i als diferents pisos del claustre de l’Hospici, hi haurà altres obres de l’artista a manera de camí simbòlic visual i conceptual.

S’inauguraran dues exposicions més. Una al Museu dels Sants, que amb el títol Sants recollirà la recreació artística que Quim Domene va fer el 1985 a partir dels atributs d’una trentena de sants del taller d’imatgeria religiosa L’Art Cristià. I, finalment, a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa d’Olot, hi exposarà imatges presentades com una playlist per contrastar el seu arxiu personal amb el públic.

Quatre espais, doncs, que permeten resseguir l’univers conceptual que dona coherència a tota l’obra de Domene. No és una antologia, però s’hi acosta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

girona

Estudiants de secundària de la demarcació creen 17 cooperatives experimentals

GIRONA
urbanisme

S’enllesteixen els treballs de rehabilitació de dues antigues adoberies de Vic

vic
GIRONA

L’IAS incorpora la nova promoció de residents

GIRONA
societat

Conveni entre l’Espai LGTBI i l’Observatori contra l’LGTBI-fòbia

girona
CULTURA

Canet compra la rectoria vella i tanca el cercle dels equipaments escènics

CANET DE MAR

El projecte ReNatura de Mataró desperta l’interès dels veïns

mataró
societat

SAP i SME denuncien l’aglomeració d’efectius de Trànsit de Girona

girona

El canal d’Urgell ajorna el quart reg previst perquè consideren que el desgel i les pluges no són suficients

Mollerussa
societat

PortAventura amplia el projecte Dreams Village amb quatre cases més

Vilaseca/Salou