Societat

societat

Menys supermercats i més usos culturals al nou Pla de Ciutat Vella

El Ple Municipal aprova una modificació del Pla Especial Urbanístic que estableix limitacions per a segons quins comerços a la zona i en potencia d’altres

El Consell Plenari ha aprovat avui la modificació del Pla Especial Urbanístic amb els vots a favor dels grups municipals de PSC, Barcelona en Comú i Junts per Catalunya (Trias per Barcelona), les abstencions de vot d’ERC i VOX i el vot en contra de PPC. La modificació introdueix canvis per a les regulacions existents per a supermercats, establiments culturals i esportius i incorpora definitivament la majoria de les modificacions aprovades inicialment al 2022. S’incorporen canvis en les regulacions existents de densitat i concentració per a supermercats, de superfície per als establiments esportius i per obrir la possibilitat que tot tipus d’establiments culturals puguin instal·lar-se a Ciutat Vella sense condicionants a la llicència.

Menys supermercats

Es limiten les obertures de nous supermercats per restringir-ne l’obertura a llocs saturats del districte i alhora poder afavorir una millora de l’oferta de productes de primera necessitat per als residents.

Així, amb la nova modificació s’estableix una limitació de densitat per als supermercats de màxim 2.500 m². Es preveu també que es puguin instal·lar en carrers de mínim 10 metres d’amplada (en lloc del mínim de 7 metres actuals), i es redueix el radi màxim per instal·lar súpers de 400 m. a un radi de 200 metres, amb l’objectiu de restringir-ne l’obertura a llocs saturats del districte però alhora poder afavorir una millora de l’oferta de productes de primera necessitat per als residents.

Més usos culturals

D’altra banda, es permetrà la implantació de tot tipus d’activitats culturals, amb l’objectiu d’obrir la porta a establiments destinats a exhibicions o espectacles com ara teatres, galeries, o museus.

En l’àmbit dels establiments amb usos culturals, aquesta modificació estableix l’obertura sense condicionants a la llicència a tot tipus d’establiments culturals. On fins ara es permetia amb condicions la implantació per a teatres, cinemes o similars, s’incorporen també ara sense condicionants establiments destinats a exhibicions o espectacles, amb l’objectiu d’obrir la porta a la implantació d’activitats com galeries, museus, etc., un cop analitzat el seu escàs impacte nocturn. En tot cas, no són considerades activitats culturals aquelles com els bars musicals o sales de concerts, amb major impacte nocturn, i per tant sotmeses a les mateixes restriccions vigents fins ara.

El pla també regula que els nous establiments esportius puguin ocupar un màxim de 1.500 m² de superfície útil dedicada a aquesta activitat en un radi de 200 metres, mentre que a l’anterior pla el màxim el límit eren 1.000 m² de superfície.

En la modificació que es tramita ara també s’aprofita per adaptar el nou pla a la regulació vigent i com a disposició final primera, s’inclou que es desenvolupin les eines necessàries per a realitzar el seguiment, la interpretació i l’aplicabilitat del pla especial, com ara crear una comissió interna d’interpretació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

El CE Sabadell i l’EFB Ripollet investiguen una batussa d’adults en un partit de prebenjamins

SABADELL
societat

Les Jornades Gironines en Esclerosi Múltiple arriben a la quinzena edició

girona
AMPOSTA

L’alcalde diu que no paguen la brossa perquè el consell comarcal no n’aprova els preus

AMPOSTA
urbanisme

Concurs d’arquitectura internacional per als pavellons de Montjuïc

barcelona

Els vehicles forans ja han de pagar per aparcar a Gavà Mar

Gavà
BARCELONA

L’Institut de formació empresarial tindrà 840 alumnes

BARCELONA
societat

Treballadors del Consorci Sant Gregori reclamen l’equiparació salarial

girona
Urbanisme

Els primers trams d’escales mecàniques reversibles a la baixada de la Glòria ja funcionen

Barcelona
ARBÚCIES

Finalitzen les obres d’urbanització del polígon Torres Pujals

ARBÚCIES