Societat

societat

Estudien un projecte per crear pisos amb serveis per a gent gran que faciliti l’accés al lloguer als joves

El govern analitzarà dimarts un estudi encarregat sobre una proposta per reduir la institucionalització dels majors de 65 anys i afavorir l’emancipació dels menors de 30 anys

El govern analitzarà dimarts un informe encarregat sobre un projecte per oferir pisos amb serveis a 900 persones grans i que els habitatges d’aquestes es destinin a lloguer per a joves. ‘Pisos per cuidar persones grans, pisos per emancipar persones joves’, és el nom del projecte que busca d’una banda reduir la institucionalització de la gent gran i, de l’altra, solucionar la problemàtica d’accés a l’habitatge dels joves. A l’informen es plantegen diferents models i fases. Una de les projeccions inclou la creació de 800 pisos amb serveis per a 900 persones grans. Suposaria una inversió inicial, que assumiria la Generalitat, de 10 blocs. S’alliberarien així 800 pisos per a joves. Segons el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, l’envelliment de la població i la dificultat que tenen els joves per a emancipar-se són dos “desafiaments” de país que s’han d’afrontar. En aquesta línia també es pronuncia la consellera de Territori, Ester Capella, apuntant que el model que es presentarà a govern lliga els dos aspectes, l’emancipació dels joves i l’autonomia i envelliment de les persones grans. D’entrada, l’informe planteja construir edificis de 80 habitatges, 72 dels quals de 40 metres quadrats i una sola habitació, i vuit més de 50 metres quadrats i dues habitacions. Amb nou model es generarien places per a persones grans que viuen en edificis no accessibles. A més, tindrien cobertes les necessitats de cures de llarga durada. Mentre que hi haurà més possibilitats d’accés al habitatge pels joves. El nou model estaria pensa, per tant, per a persones majors de 65 anys, prioritzant les que viuen en pisos sense ascensors o no accessibles, i per a menors de 30 anys que busquen el primer habitatge i que en troben dificultats. Els primer cobrarien un lloguer pel pis de propietat i en pagarien un altre per l’allotjament amb serveis. El projecte contempla també la col·laboració dels ens locals, aportant sòl per construir els habitatges amb serveis, especialment en les zones més tensionades. El model ja s’ha presentat al Banc Europeu d’Inversions (BEI) i a l’Institut Català de Finances (ICF).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Ajut d’1,7 milions d’euros per a la renovació de l’enllumenat públic

cassà de la selva
SOCIETat

Acampada al claustre de la UB per denunciar “el genocidi del poble palestí”

BARCELONA
infraestructures

Renfe planta al Govern a una reunió excusant-se en les eleccions

barcelona
Societat

Mor Pere Torrents, veí de Torrelles de Foix

URBANISME

El 80% dels edificis del Camp de Tarragona no han passat inspeccions

TARRAGONA

La prescripció d’activitat social en lloc de fàrmacs s'inicia al CAP Valldoreix

SANT CUGAT DEL VALLÈS
URBANISME

Amics de la Rambla es queixa de les mancances de manteniment

BARCELONA
SALUT

Astrazeneca demana a la CE que retiri la seva vacuna contra la Covid-19

barcelona
societat

Identifiquen una nova forma genètica de l’Alzheimer

barcelona