Societat

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

El president de la Diputació de Girona Miquel Noguer, Nathalie Regon-Planas, representant de les poblacions de la costa de la Catalunya Nord i més d’una vintena d’alcaldes de les localitats costaneres gironines han participat en la presentació i posada en escena del projecte Camí de Mar, que pretén enllaçar Argeles de la Merenda amb Malgrat aprofitant les rutes ja existents, i algunes per crear, que permetin completar tot recorregut. Un cop acabada, l’obra tindrà un total de 250 quilòmetres de recorregut.

Eduard Bonmatí, com a representant de l’Associació Camí de Mar, ha explicat que: “aquest és un projecte que pretén crear un camí transfronterer que uneixi la Costa Brava amb la Costa Vermella” i ha emfatitzat : “que sigui un projecte que respecti l’entorn i que serveixi per protegir el litoral marí”.

El també promotor del projecte Josep Lluís Martínez ha destacat: “el Camí de Mar ha de ser una eina de turisme, salut, impacte econòmic en el territori i desestacionalitzador del turisme”.

Per la seva banda, el president de la Diputació de Girona Miquel Noguer ha definit el projecte: “d’idea brillant”, davant la qual va voler posar l’accent en el fet: “de ser-hi tots els ajuntaments, consells comarcals i institucions a qui correspongui per tal de fer-la possible”. I també ha apuntat: “cal buscar la fórmula jurídica per canalitzar-la aquesta unió”. I ha anat més enllà, assegurant que una de les claus: “no és fer l’obra inicial, sinó assegurar la seva conservació i manteniment un cop feta”.

En nom de les poblacions que banya la Costa Vermella, Nathalie Regon-Planas ha exposat: “el projecte ha de començar per la Catalunya Nord, ja que d’aquesta manera es pot començar a buscar finançament a través d’alguns programes d’ajudes europees” i ha instat els presents a una segona reunió a la Catalunya Nord, la pròxima tardor.

Els diferents alcaldes de les localitats gironines per on passarà el Camí de Mar han acollit el projecte de manera molt positiva, destacant que aquest permetrà crear un flux de turisme durant tot l’any, amb pernoctacions en les diferents poblacions de la costa catalana i francesa i que desestacionalitzarà el turisme d’estiu. També han posat la seva atenció en la conservació posterior, com un dels punts claus de la nova infrastructura.

Camí de Mar

El projecte de Camí de Mar contempla un recorregut des d’Argeles de la Merenda a Malgrat , amb un total de 250 quilòmetres, que es podran fer en diferents etapes, segons el ritme i les necessitats de cada persona. De totes maneres, la idea inicial és poder-ho cobrir com a màxim en divuit etapes.

La ruta es divideix en tres trams: Nord, Central i Sud i dels 250 quilòmetres totals, actualment n’hi ha 155 ja fets i en bon estat i 62 en els quals cal alguna intervenció i 33 que cal fer la unió entre camins.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La Fira d’Abril es desvincula del tiroteig mortal

BARCELONA
brasil

Almenys 67 morts en els aiguats al sud del país

barcelona
medi ambient

Pla a Sitges per reduir les 52 colònies formades per 956 gats

SITGES
societat

Èxit de la pedalada per reclamar el dret dels infants a anar amb bicicleta

barcelona
medi ambient

Recorren durant tres dies l’entorn del riu Gaià per defensar-ne el cabal ecològic

salomó
tradicions

Les titelles prenen Lleida tot el cap de setmana

LLEIDA
trànsit

Una dona mor en un xoc frontal a l’N-II a Lleida

LLEIDA

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès