Societat

societat

Lectures, tallers infantils i activitats diverses arreu de la demarcació

Les comarques gironines afronten la diada de Sant Jordi d’enguany amb un gran sac de tallers infantils i activitats literàries al llarg de tota la jornada.

A Salt, la diada posa a disposició una quarantena de parades al passeig Ciutat de Girona. Durant el matí, es farà una marató de contes a càrrec de Dolors Arqué. A Cassà de la Selva, també al Gironès, hi haurà parades de llibres i roses durant tot el dia a la plaça de la Coma, on a les deu del matí la Companyia Jordi Font explicarà llegendes catalanes i, a les sis de la tarda, hi tindrà lloc l’espectacle familiar La llebre i la tortuga. Per la seva banda, Llagostera també ha preparat aquest any activitats literàries: a les cinc de la tarda, els autors locals Enric Ramionet i Josep M. Codina signaran els seus llibres. Tot seguit, l’Ajuntament lliurarà els premis del XXIX Concurs Literari de Sant Jordi Infantil i del Concurs de Punts de Llibres.

Un altre municipi de les comarques gironines on també han organitzat diverses activitats és la Bisbal d’Empordà. A banda de la Fira de Sant Jordi, que tindrà lloc al carrer Ample al llarg del dia, a dos quarts d’onze del matí tindrà lloc l’activitat Contes amb xumet. Biblionadons, a càrrec de David Planas, que anirà dirigit a famílies amb nadons de 6 mesos a 3 anys. Tot seguit, es durà a terme una lectura en veu alta de fragments d’obres per part de l’alumnat de les escoles del municipi. Aquest format també es farà a Lloret de Mar, on a mitja tarda es recitaran poemes de Vicent Andrés Estellés, per tal de commemorar el centenari del naixement del poeta.

Un altre dels municipis que celebren Sant Jordi és Banyoles, on s’han programat moltes activitats de caire familiar. N’és una el taller del conte En Morgat i el castell enfonsat, en què la mainada podrà portar les seves làmines pintades i veuran com se’ls enquaderna un conte en directe. En paral·lel, a La Muralla també es podrà fer un drac amb materials de rebuig a càrrec de l’Escola de Natura del municipi. Per la seva banda, Olot tornarà a concentrar l’oferta de parades a El Firal. N’hi haurà una norantena i, a més, serà el punt de celebració de molts actes culturals. La principal novetat és l’estrena del capgròs i el ball de Sant Jordi del Centre d’Iniciatives Turístiques, i la representació de la llegenda del sant a càrrec dels alumnes de segon del cicle formatiu de grau superior d’educació infantil de l’institut Montsacopa. Finalment, a Ripoll, les parades es concentren a la plaça de Sant Eudald, la plaça Gran i el centre de la vila. A la tarda, es lliuraran els premis als guanyadors dels Jocs Florals Comte Guifré 2024. Durant l’acte, es llegirà un fragment de La llegenda de Sant Jordi, de Joan F. Murillo, a càrrec del Grup de Teatre Sol Solet.

Recordant Montserrat Vayreda

Coincidint amb la commemoració de l’Any Montserrat Vayreda en el centenari del seu naixement, alguns municipis han volgut celebrar la diada de Sant Jordi d’enguany organitzant una sèrie d’activitats vinculades a l’escriptora empordanesa. Un dels quals ha estat Llançà, que a les dotze del migdia ha organitzat a la plaça Major una lectura de fragments de l’obra de Vayreda. També, a Figueres, a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, tindrà lloc a les dotze del migdia una marató literària de lectura del llibre Els pobles de l’Empordà. També tindrà lloc a la Rambla, a dos quarts de set de la tarda, una lectura participativa i oberta a tothom de poemes de Montserrat Vayreda i de M. Àngels Anglada, en aquest cas en commemoració dels 25 anys de la mort de l’escriptora. De fet, l’Escala també ha decidit dedicar una activitat a aquesta poeta: a dos quarts d’una del migdia l’Ajuntament inaugurarà una placa amb el seu nom al cementiri mariner.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la ‘superilla’ de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona

La Universitat de Vic – UCC investeix l’artista i poeta Perejaume doctor honoris

VIC
societat

Els firaires es queixen que la Copa Amèrica els impedeix ser a la festa major de la Barceloneta

BARCELONA
societat

Recuperen dos gossos amb signes de desnutrició i ferides

platja d’aro
Societat

Mor als 56 anys l’activista veïnal barceloní, Pere Nieto

societat

Restauren 4 barraques de vinya i més de 100 metres de murs de pedra seca al Bages en un programa de reinserció laboral

MANRESA