Societat

societat

Els veïns de la Barceloneta demanen que l’afectació de la Copa Amèrica sigui mínima

“És un territori castigat”, lamenten

Els detractors de la competició denuncien el perjudici per al barri en matèria d’habitatge i mobilitat

Recels entre els veïns de la Barcelona per la celebració de la Copa Amèrica de Vela a finals de l’estiu. Lamenten que viuen en “un territori castigat” i demanen que l’afectació en el seu dia a dia sigui “mínima”. Per uns es tracta d’una oportunitat perquè es facin inversions al barri mentre altres creuen que la cita esportiva només beneficia els interessos privats i dispara encara més els preus dels lloguers. Segons Albert Vilumara, director corporatiu d’America’s Cup Event Barcelona –l’entitat que organitza la prova esportiva–, la idea és que la Barceloneta “en tregui bona experiència” i se’n beneficiï en millora d’infraestructures i equipaments, com recull l’ACN. La Cerimònia Oficial d’Inici de la 37a edició de la copa, que es farà entre l’entorn del Port Vell fins el Port Olímpic, se celebrarà el 22 d’agost i les diverses proves culminaran a l’octubre. Manel Martínez, portaveu de l’Associació de Veïns de la Barceloneta, demana que l’afectació per al barri sigui mínima, ja que és un territori “castigat”, i espera que la Copa Amèrica serveixi “d’altaveu” dels valors i llegat del territori. “És una oportunitat perquè ens deixin mostrar la cara amable del barri”, opina aquest veí, que espera que també hi hagi inversions per al barri i serveixi per impulsar accions com ara cursos de capacitació per als pescadors o espais per al teixit associatiu i cultural. En canvi, Esther Jorquera, veïna i membre de la plataforma ‘No a la Copa Amèrica’, rebutja l’episodi esportiu, ja que creu que serà un perjudici per al barri. Per a la plataforma la cita esportiva afectarà negativament la mobilitat, el medi ambient i l’habitatge. “És la cirereta del pastís”, diu Jorquera, que apunta al benefici privat i la turistificació.

Durant els mesos de l’esdeveniment, segons un estudi encarregat a la UPF, s’espera la visita de 2,5 milions de persones. Vilumara explica que de mitjana cada equip mobilitza unes 100 o 150 persones. Ara com ara ja hi ha unes 600 persones treballant en els diferents equips, però s’espera que a finals de primavera arribin la resta de membres que falten per completar els sis equips. En total, unes 1.000 persones, més les seves famílies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la superilla de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona

La Universitat de Vic – UCC investeix l’artista i poeta Perejaume doctor honoris

VIC
societat

Els firaires es queixen que la Copa Amèrica els impedeix ser a la festa major de la Barceloneta

BARCELONA
societat

Recuperen dos gossos amb signes de desnutrició i ferides

platja d’aro
Societat

Mor als 56 anys l’activista veïnal barceloní, Pere Nieto

societat

Restauren 4 barraques de vinya i més de 100 metres de murs de pedra seca al Bages en un programa de reinserció laboral

MANRESA