Societat

enogastronomia

Cinc catalans competeixen a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Son Marta Cortizas, de El Celler de Can Roca, Anna Casabona, de Juvé & Camps, Christian Betoret de Mas de la Sala , Toni Albiol de la vinoteca Divins, i Ton Colet

Cortizas és la Millor Sommelier de Catalunya 2024

Cinc sommeliers catalans se la juguen avui i demà a Madrid per aconseguir el títol de Millor Sommelier d’Espanya. Marta Cortizas del restaurant El Celler de Can Roca de Girona i Millor Sommelier de Catalunya 2024, Anna Casabona, delegada comercial de Juvé & Camps de Sant Sadurní d’Anoia, Christian Betoret de Mas de la Sala de Sallent, Toni Albiol de la vinoteca Divins de Martorell i Millor Sommelier de Catalunya 2023, i Ton Colet, Millor Sommelier de Catalunya 2022, configuren l’equip català que participarà en el Campionat d’Espanya de Sommeliers que organitza la Unió Espanyola d’Associacions de Sommeliers avui i demà a IFEMA el marc del Salon de Gourmets.

Els sommeliers catalans , a banda de la formació específica de la seva professió i de la preparació per aquest campionat, han rebut formació específica, entre d’altres, per desenvolupar-se perfectament en anglès. Fa un parell de setmanes, per exemple, l’Associació Catalana de Sommeliers (ACS) va oferir a membres de l’equip català que acudirà a aquest Campionat d’Espanya un curs de formació i assessorament en anglès a càrrec d’Andrew Ashurst, de Wine Aspects.

L’Associació Catalana de Sommeliers (ACS) ha posat a disposició dels cinc finalistes catalans la formació i assessorament de professionals especialitzats com és el cas de Ashurst. Entre els formadors i assessors amb els quals compta l’equip català figuren professionals de reconegut prestigi estatal i internacional com Carles Aymerich, Millor Sommelier d’Espanya 2009 i Semifinalista al Millor Sommelier del Món l’any 2010; Josep Pelegrín, docent i Millor Sommelier de Catalunya 2014 i 2015, i Millor Sommelier d’Espanya 2016; i Ferran Vila, Millor Sommelier de Catalunya 2018 i Millor Sommelier d’Espanya 2022.

L’Escola d’Enoturisme de Catalunya de Vilafranca del Penedès va acollir aquesta formació d’anglès amb diferents proves, pròpies d’aquest campionat com són redactar una nota de tast; comentar oralment un tast; la decantació d’un vi; un examen tipus test; recomanació i la pressa de la comanda de begudes d’una taula de clients; i la correcció d’una carta de vins amb errades.

Per cert, que Toni Albiol, el millor sommelier català del 2023 i que competeix per ser el millor de l'Estat ha obtingut recentment el Diploma ASI, de l’Association de la Sommellerie Internationale, títol  que l'acredita per a  exercir com a sommelier en qualsevol dels 65 estats membres de l’entitat. És el primer sommelier català en obtenir-lo i el primer d’Espanya que ho fa com a responsable d’una botiga especialitzada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ESPORT

Reconeixement al joc net i a l’exemplaritat en l’esport

GIRONA
SOCIETAT

La Fira Triumvirat es clou amb activitats de reconstrucció històrica

L’ESCALA
SOCIETAT

Èxit del Mercat de la Furgoteca de Salt

SALT
kenya

Les inundacions ja han provocat un mínim de 228 víctimes mortals

barcelona
successos

La Fira d’Abril es desvincula del tiroteig mortal

BARCELONA
brasil

Almenys 67 morts en els aiguats al sud del país

barcelona
medi ambient

Pla a Sitges per reduir les 52 colònies formades per 956 gats

SITGES
societat

Èxit de la pedalada per reclamar el dret dels infants a anar amb bicicleta

barcelona
medi ambient

Recorren durant tres dies l’entorn del riu Gaià per defensar-ne el cabal ecològic

salomó