Societat

El periodista Narcís-Jordi Aragó i la pintora Mercè Huerta donen nom a dos espais públics

L’Ajuntament de Girona ha batejat amb el nom del periodista i escriptor Narcís-Jordi Aragó i Masó i de la pintora Mercè Huerta i Busquets dos espais públics de la ciutat fins ara sense denominació. Aquesta tarda ha tingut lloc la descoberta de les plaques commemoratives de les placetes, ubicades a l’espai entre la pujada de les Pedreres i el carrer de les Beates, en el cas d’Aragó, i a l’encreuament entre els carrers de l’Albereda i del Vern, en el cas de Huerta. Es tracta de dos espais propers, símbol de la proximitat que unia també la parella, casada des de l’any 1961.

L’acte ha comptat amb les intervencions de l’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar; del director de la Fundació Rafael Masó, Jordi Falgàs i Casanovas, i de les nebodes de Mercè Huerta, Rosa Maria Medir i Huerta, i de Narcís-Jordi Aragó, Muntsa Bosch i Aragó. També hi han assistit regidors i regidores de l’equip de govern, representants de diverses entitats i familiars i amics i amigues dels homenatjats.

“Girona avui fa un merescut homenatge a en Narcís-Jordi Aragó i a la Mercè Huerta, dues figures clau de la literatura i la pintura gironines. Estem contents de mica en mica anar omplint les places i carrers de Girona de noms que ens han ajudat a fer una ciutat millor”, ha destacat l’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar.

Narcís-Jordi Aragó (Girona, 1932 - 2016), llicenciat en Dret i diplomat en Periodisme, va ser un dels periodistes, escriptors i promotors culturals més destacats de la ciutat de Girona durant la segona meitat del segle XX. A més de col·laborador i corresponsal de diferents mitjans de comunicació, tant en premsa com en ràdio, Aragó va destacar sobretot com a director del setmanari Presència i de la Revista de Girona.

Des del 1987 va ser membre corresponent de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi; des del 2006 va ser membre del Consell Assessor de la Biblioteca Valvi i, des del 2007, va presidir el Consell Editorial del Diari El Punt. El 2002 va rebre la Creu de Sant Jordi.

Mercè Huerta i Busquets (Figueres, 1929 - Girona, 2015) va ser una de les artistes més rellevants de Girona durant l’últim quart del segle XX i els primers anys del XXI. Va exposar la seva obra arreu de Catalunya des del 1977, especialment en galeries i sales d’exposició gironines. Com a culminació de la seva carrera, la Casa de Cultura, la Fundació Valvi i la Fundació Fita li van dedicar l’exposició antològica “Fidelitats” el 2008. Pòstumament, l’any 2016, la Fundació Valvi, la Fundació Fita i la Fundació Rafael Masó li van dedicar una nova mostra retrospectiva amb el títol de “L’essencial és mirar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet