Societat

salut

L’Associació contra el Càncer a Girona presenta el Manifest per a la qualitat de vida

Aquest matí, l’Associació Contra el Càncer a Girona ha inaugurat la 2a Setmana del Benestar i la Salut–Girona Et Cuida en un acte que ha tingut lloc al Centre Cultural la Mercè. Aquest esdeveniment, que coincideix amb la celebració del Dia Mundial de la Salut, vol ser una mostra del compromís de la comunitat amb el foment de la salut i el benestar.

La iniciativa té com a objectiu principal conscienciar sobre la importància de cuidar de la salut i fomentar l’autocura com a mitjà de prevenció de malalties com el càncer. En aquest sentit, l’associació destaca que el risc de patir un càncer pot reduir-se fins al 50% amb la promoció d’hàbits saludables com l’exercici físic, una alimentació equilibrada i l’abstenció del consum de tabac, entre d’altres.

Per a donar més difusió als missatges de prevenció i d’hàbits saludables, la iniciativa inclou diferents tallers i activitats gratuïtes que tindran lloc del 8 al 12 d’abril a diversos espais de la ciutat de Girona. Totes les propostes estan dissenyades per oferir un espai on compartir, aprendre i viure el dia a dia amb salut, oferint informació contrastada científicament de la mà de reconeguts professionals de diferents àmbits, incloent hàbits, nutrició, descans i activitat física.

L’acte inaugural, presidit per Julieta de Masdevall, vicepresidenta de l’Associació Contra el Càncer, ha consistit en la lectura del manifest que subratlla els principis fonamentals de l’associació en la seva dedicació a la millora de la qualitat de vida i la promoció de la salut. Aquest manifest ha comptat amb la participació i el suport de diverses entitats i col·legis professionals, entre els quals es troben la Generalitat de Catalunya (Departament de Salut), la Diputació de Girona, l’Ajuntament de Girona, i diversos col·legis professionals com el Col·legi Oficial de Metges, el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers. Des de l’Associació Contra el Càncer a Girona i els signants del manifest, es comprometen a promoure i visibilitzar la importància d’adoptar hàbits saludables tant físics com emocionals com a millor forma de prevenció davant del càncer i millorar la qualitat de vida de les persones .

Per a més informació sobre les activitats i tallers planificats durant la 2a Setmana del Benestar i la Salut - Girona Et Cuida, es pot visitar el web de l’associació a www.bit.ly/IIGironaetcuida, on també es pot gestionar la inscripció a les diferents activitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA
medi ambient

Denúncia a Fiscalia per la presència d’excavadores a l’Espai Protegit dels Muntanyans, a Torredembarra

Mor un home arran d’una baralla a la Barceloneta

BARCELONA

El Centre de Naixements de l’Hospital de Martorell torna a l’activitat

Martorell