Societat

Les associacions de veïns reclamen més policia als carrers

Després d’un procés de debat i de la reunió mantinguda amb l’alcalde de Girona, Lluc Salellas, la regidora de Seguretat, Sílvia Aliu, l’intendent de la Policia Municipal, Joan Jou, i la inspectora Ana Belén Martínez, la Coordinadora d’Associacions Veïnals de Girona (CAV) reclama més patrullatge i que es reforci la plantilla de la Policia. “Preocupats per alguns fets conflictius que han passat darrerament a la ciutat vam decidir, després de reunions tant internes com externes, presentar unes quantes propostes, algunes de més directes i de caràcter immediat i d’altres a més llarg termini”, explica Roger Casero, president del CAV Girona. Així, en un document entrat al registre municipal -i amb la voluntat de treballar-lo amb la regidoria de seguretat- sol·liciten cinc punts. El primer és reclamar un reforç de la plantilla que es tradueixi en un increment de les patrulles, sobretot durant la nit. La idea és que passin de dues a tres entre setmana i arribin a quatre el cap de setmana. “Però no només volem que s’incrementi la policia, sinó que en alguns casos també cal que intervinguin altres agents, com per exemple els Serveis Socials, per solucionar el problema des de l’arrel”, sosté Casero.

Un altre punt és reforçar la figura de l’agent cívic als barris en horari de matí i de tarda que, segons la coordinadora “Ha de ser una referència veïnal”. La tercera proposta és que s’iniciï un procés d’auditoria de seguretat en clau de barris, per identificar les zones més insegures i dissenyar propostes per cada barri. Finalment, els quatre i cinc punts aborden la relació entre les associacions i l’Ajuntament. En aquest sentit, exposen que potser caldria “repensar i redefinir” la funcionalitat de les taules de seguretat i proposen mantenir una interlocució periòdicament amb el consistori amb, com a mínim, dues reunions anuals que permetin valorar les propostes, prioritzar-les, analitzar les dades estadístiques i “tenir un retorn” de les reunions de la Junta de Seguretat i de l’estat de les auditories de seguretat.

La coordinadora assenyala que la seguretat ciutadana requereix tant comptar amb els recursos necessaris com treballar amb mesures de caràcter preventiu. “La dotació de recursos, humans i materials, de la Policia Municipal és un element clau de la planificació en matèria de seguretat, i entenem que la dotació ha de ser suficient per donar cobertura a les necessitats ordinàries i extraordinàries de la ciutat”, argumenten.

La CAV està formada per les associacions de veïnals del Barri Vell, Domeny - Pla de Domeny - Taialà, Eixample, Mercadal, Montjuic, Pla de Palau - Sant Pau, Pont Major, Sant Narcís, Santa Eugènia de Ter i Vista Alegre – Carme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

educació

Educació registra més de 2.000 casos de violència escolar aquest curs

barcelona
BANYOLES

Detecten al Pla de l’Estany 50 colònies de gats amb 400 individus

BANYOLES

El 75% dels processos de justícia restaurativa a Tarragona i l’Ebre es van resoldre amb èxit l’any passat

TARRAGONA
judicial

A judici un grup que obligava 26 dones a prostituir-se

TARRAGONA
GIRONA

Les associacions turístiques denuncien les pintades en establiments

GIRONA
societat

El govern valorarà si aixeca l’emergència per sequera al Ter-Llobregat

barcelona

Suport de la Zona Franca per al centre neurològic per a infants d’AVAN

TERRASSA

Campanya de sensibilització contra l’assetjament escolar

FIGUERES

El soterrament de les línies d’alta tensió entre Reus i Castellvell es farà realitat en cinc anys

Reus