Societat

PALAMÓS

Regulen l’accés a S’Alguer i al camí de Cala Estreta durant la Setmana Santa

L’Ajuntament de Palamós tancarà l’accés motoritzat durant tot el període festiu de Setmana Santa als espais naturals de l’EIN Castell-Cap Roig i de S’Alguer-Pineda d’en Gori. Com cada any, el consistori activa la regulació a aquest espai amb l’objectiu de garantir la seguretat de les persones i la protecció i conservació dels valors naturals d’aquests espais litorals.

Durant totes les vacances de Setmana Santa, entre el 23 de març i el 2 d’abril, els vehicles motoritzats no podran accedir al camí de Cala Estreta i hauran d’estacionar a l’aparcament del paratge de Castell, que serà gratuït fins a l’1 de maig. També es tancarà l’accés a l’espai litoral de cala S’Alguer i la Pineda d’en Gori.

En el cas de Castell, aquesta mesura tornarà a ser efectiva de manera ininterrompuda a partir de l’1 de maig, mentre perduri el risc d’incendis forestals. Pel que fa a la Pineda d’en Gori, després de Setmana Santa el tancament ininterromput començarà a partir del 15 de juny i fins a final d’estiu.

Aquesta regulació té l’objectiu de vetllar per al a conservació d’aquests espais, gestionar l’ús públic dels mateixos prioritzant l’accessibilitat a peu i amb bicicleta, i vetllar per la seguretat dels usuaris que freqüenten de manera intensa l’espai, coincidint amb la primavera i l’estiu.

Amb el tancament es vol facilitar la intervenció dels equips d’emergència d’aquestes zones en el cas que es veiessin afectades per un incendi o altres situacions de risc, alhora que es potencia l’ús sostenible i la conservació d’aquests paratges emblemàtics del municipi.

La restricció afectarà tots els vehicles motoritzats que no resideixin o tinguin alguna propietat en aquests entorns. En el cas del camí de cala Estreta aquesta mesura implica a tots els accessos a l’EIN Castell-Cap Roig i es fa en coordinació amb els ajuntaments de Mont-ras i Palafrugell, amb terme municipal en aquest àmbit, i d’acord amb la Generalitat de Catalunya.

La regulació d’accés amb vehicles a S’Alguer es limita al carrer urbanitzat que li dona accés des del Camí de Cap de Planes, mentre que els accessos a peu per a vianants, pel camí de ronda o pels corriols existents, continuaran oberts amb tota normalitat.

Per als propietaris de les barraques de S’Alguer o bé residents en aquest àmbit litoral del municipi, l’Ajuntament de Palamós autoritzarà, prèvia acreditació, l’accés al carrer urbanitzat d’un únic vehicle per propietat. Aquests cotxes hauran d’estacionar en aquest carrer i només podran accedir a la Pineda d’en Gori, per a la realització puntual de càrrega i descàrrega.

Aparcament a Castell

Els vehicles que es desplacin a Castell podran estacionar ara a l’aparcament ubicat a la zona més propera a la platja i amb capacitat per uns 40 cotxes.

Un cop aquest s’ompli aquest espai, els vehicles s’aparcaran en el pàrquing situat en la part superior de la plana i més proper a la carretera asfaltada que dona accés a Castell. De moment aquesta zona d’estacionament obrirà amb una capacitat aproximada de 200 places, i comptarà amb personal que coordinarà l’estacionament dels vehicles.

A la resta de la zona d’estacionament (la que s’obre a l’estiu i amb capacitat d’unes 600 places), si manté fins a mitjans juny els usos agrícoles, com a activitat compatible i significativa d’aquest espai natural. El disseny modular d’aquest aparcament permet anar obrint zones d’estacionament a mesura que s’incrementi l’afluència d’usuaris a Castell. D’aquesta manera es podrà augmentar les places i fins a un màxim de 600 cotxes.

L’estacionament a Castell serà gratuït fins a l’1 de maig, moment en el qual s’inhabilitarà l’aparcament ubicat a la zona més propera a la platja, que es reservarà tan sols per a vehicles de persones amb altres capacitats, i només restarà obert el de la part superior de la plana. A partir d’aquesta data també es començarà a aplicar tarifa fins a finals de setembre, excepte per als propietaris de vehicles que tributen el seu impost de circulació a Palamós, que en aquest cas serà gratuït.

En les dues zones no es permet la pernocta de furgonetes, autocaravanes ni l’acampada lliure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins