Societat

TURISME

Més visites, més estades de nit, noves rutes guiades i una fira de tardor en l’oferta turística de Terrassa

El consum turístic a Terrassa ja s’ha refet totalment del sotrac de la pandèmia i va rebre el 2023 208.779 visitants, una xifra similar als 213.443 que ho van fer el 2019, però que suposa un 13,42% més de les que van visitar la cocapital vallesana el 2022. També van augmentar el nombre d’estades amb pernoctació que en un any han significat un augment del 39% fins a arribar a les 72.724 persones, però que encara és una xifra inferior a les 75.500 que ho van fer el 2019. L’espai més visitat és el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (Mnactec) amb 113.239 persones i la Fira Modernista en va rebre 37.000.

Són les dades que ha presentat el regidor de Turisme, Pep Forn, i que esperonen el consistori a “continuar treballant per consolidar Terrassa com a una destinació turística atractiva, sostenible i de qualitat”. I, perquè això sigui un fet, el Servei de Turisme vol impulsar una nova fira el tercer cap de setmana de novembre i vol promocionar nous productes conjuntament amb els agents turístics i continuar col·laborant en el turisme de reunions, l’esportiu, relacionat amb gremis i associacions.

En aquesta mateixa línia s’ha treballat en el disseny del nou catàleg per donar a conèixer el patrimoni cultural i arquitectònic de la ciutat. Consta de 17 rutes guiades, algunes de consolidades relacionades amb el modernisme i la figura de Lluís Muncunill amb visites a la Masia Freixa, però s’han presentat novetats com les visites diürnes o nocturnes al cementiri municipal, una proposta del Museu de Terrassa i Funerària de Terrassa o les quatre rutes de la proposta Terrassa Rutatast, que vol ser una passejada per la memòria gastronòmica de la ciutat, maridant territori, restauració, establiments i patrimoni. La ruta serà diferent depenent de l’estació de l’any en què es vulgui fer i està organitzada per 3 Turons, amb la col·laboració del Gremi Empresarial d’Hostaleria de Terrassa i Comarca, Tecavins i el Museu de Terrassa. També en gastronomia s’incorpora la ruta Terrassa, ve de gust! per descobrir la Seu d’Ègara, amb un esmorzar previ i passeig pel parc de Vallparadís.

L’oferta es completa amb la programació de la Minyons de Terrassa Experience a la nova seu de l’entitat de Cal Reig i amb una Ruta Jacobea del tram del camí de Sant Jaume que passa per la ciutat i impulsada pels Amics del Camí de Sant Jaume.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA
medi ambient

Denúncia a Fiscalia per la presència d’excavadores a l’Espai Protegit dels Muntanyans, a Torredembarra

Mor un home arran d’una baralla a la Barceloneta

BARCELONA

El Centre de Naixements de l’Hospital de Martorell torna a l’activitat

Martorell