Societat

Saura diu que la limitació de velocitat no es canviarà i se sancionarà a partir de gener

El conseller d'Interior i Relacions Institucionals, Joan Saura, ha assegurat avui que la limitació a 80 km/h per a l'entorn de l'àrea metropolitana "no es canviarà", i ha avançat que a partir de l'1 de gener es començarà a sancionar els vehicles que superin aquesta velocitat.

Saura, de qui depèn el Servei Català del Trànsit (SCT), ha rebatut també algunes de les consideracions en aquest sentit fetes per avui pel RACC. El RACC ha considerat que és possible disminuir els nivells de contaminació i augmentar la seguretat viària sense limitar la velocitat.

Aquest organisme planteja ajustar el límit de velocitat en funció de les circumstàncies circulatòries de cada moment i apunta que els càlculs elaborats pel departament de Medi Ambient per justificar la mesura van ser "incorrectes".

Transport públic
"El problema de la congestió no s'acabarà fins que hi hagi una millora important del transport públic. Si algú pensa que la congestió de l'àrea metropolitana es pot arreglar a partir del transport privat s'equivoca", ha afirmat el conseller.

També ha defensat els càlculs de la Generalitat per justificar la mesura, en comentar que van ser fets per "experts", i ha insistit que limitar la velocitat suposa una disminució de la contaminació atmosfèrica i de les víctimes per accidents de trànsit.

Pot augmentar la contaminació
Un estudi de la Universitat Politècnica de València (UPV) afirma que la limitació de velocitat a les vies interurbanes podria fins i tot augmentar la contaminació.

Segons l'informe 'Velocitat i Medi Ambient', coordinat per l'enginyer industrial, professor de Transports i director de Qualitat del Laboratori d'Automòbils de la UPV, Juan Francisco Dols, obligar a disminuir la velocitat podria augmentar la congestió, cosa que, a la vegada, obliga a reduir la marxa i, per tant, incrementa les partícules emeses.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.