Societat

OLOT

La Guía Repsol premia amb un Sol Sostenible el restaurant Les Cols

La Guía Repsol ha distingit el restaurant Les Cols d’Olot amb el premi Sol Sostenible per la seva aposta per reivindicar l’entorn. Aquesta guia premia cada any quatre restaurants pel seu compromís amb el medi ambient. El restaurant de Fina Puigdevall i Martina Puigvert era un dels 160 candidats que optaven a aquest guardó. També han estat premiats els restaurants A Tafona, de Santiago de Compostela; Loreto, de Jumilla, i La Revelía, d’Amorebieta. Segons la Guía Repsol, aquests restaurants destaquen per contribuir a la implantació de sistemes que redueixin l’impacte ambiental. “Controlar la gestió de l’eficiència energètica i les matèries primeres i el tractament de residus ens permet comprovar el grau de compromís amb el medi ambient de cada un dels restaurants”, assenyala Valero Marín, director general de Cliente Repsol.

La Guía Repsol assegura que el restaurant Les Cols és “l’exemple perfecte” de compromís i responsabilitat. “La militància pel producte de la Garrotxa ha estat columna vertebral del restaurant i adquireix un valor cultural de la mà de Fina Puigdevall i Marina Puigvert, que van aconseguir els 3 Sols Guía Repsol el 2020”, assegura en un comunicat. Un exemple d’aquest compromís amb l’entorn és un plat nou que consisteix en un ou fet a baixa temperatura amb diverses verdures: “És un plat molt circular. Volem arribar a aquesta gastronomia circular, intentant entendre el residu com a producte”, assenyalen les dues responsables de Les Cols. La Guía Repsol, a més, valora que la “defensa ferma i convençuda” del producte de proximitat va desbordar l’hort i el galliner del restaurant. També destaca el treball de cultiu i investigació que actualment Les Cols porta a terme en els camps de l’I+D amb el nom Casa Horitzó. “Ara fem servir blat d’una varietat autòctona i tenim un molí hidràulic que ens permet obtenir farina sense consumir cap energia que no sigui natural, entre d’altres iniciatives”, destaca Puigvert.

El restaurant Les Cols rebrà aquest guardó durant la Gala de Soles Guía Repsol 2024, que tindrà lloc el 4 de març a l’Auditori i Palau de Congressos El Batel de Cartagena, a Múrcia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva