Societat

La integració tarifària de la Garrotxa augmenta un 18% els viatgers

La taula de mobilitat de la Garrotxa -creada pel Consell Comarcal de la Garrotxa- i el departament de Territori, han donat a conèixer les dades dels nou primers mesos de l’accés de la comarca a la integració tarifària de l’Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) de Girona.

El transport públic que circula per la Garrotxa ha comptabilitzat 1.146.629 viatgers en els nou primers mesos d’integració tarifària de la comarca a l’Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) de l’Àrea de Girona; és a dir, des del 17 d’abril fins al 31 de desembre de 2023. Es tracta d’un augment del 18,32% respecte el mateix període de 2022, quan es van registrar 969.132 viatgers.

Les línies amb més demanda des de la integració han estat la Olot - Girona per Besalú, amb 541.856 de viatgers i un augment del 21% respecte el mateix període de l’any anterior; la Olot - Girona per Amer, amb 252.225 viatgers i un augment del 16% respecte el mateix període de l’any anterior; i el transport urbà d’Olot, amb 169.279 viatgers i un augment del 21% respecte al mateix període de l’any anterior.

La integració tarifària també ha servit per incrementar les validacions. Al mes d’abril amb títols ATM suposaven el 5,7% del total, però a l’octubre ja representaven el 51,4% del total, al novembre el 57,1% i al desembre el 55,28%. Els títols més utilitzats van ser la T-10 i la T-16 que sumen més del 50% del total, seguides de la T-50/30, la T-10/30 i la T-Jove.

Olot encapçala el nombre total de validacions per municipi amb el 64,38% del total, seguit de Besalú amb un 11,51% i de Sant Joan les Fonts amb un 5,38%. D’altra banda, 2.138 menors de la Garrotxa ja disposen de la T-16, el títol de transport gratuït per als menors de fins a 16 anys, mentre que 239 joves disposen de la T-Jove, vàlida fins als 29 anys. Les dues targetes també van entrar en funcionament a la comarca arran de la integració.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva