Societat

LA CRÒNICA

L’aigua de la Corxera crema de freda

La temperatura al voltant de la piscina municipal coberta de la Corxera, a Sant Feliu de Guíxols, puja de manera inversament proporcional a la dels registres de l’aigua, sempre per sobre del mínim legal de 24ºC aquest hivern, però per sota dels 27 o 28ºC que en aquesta època agrairien els usuaris. Davant aquest fet, el reguitzell de queixes, que ja fa un any que dura, va fer que ahir una cinquantena llarga d’abonats i socis del Club Aquàtic Xaloc, amb familiars, es plantessin a les portes de l’equipament per demanar una solució que també fa mesos que reclama el grup polític de Junts, a l’oposició. La polèmica va escalfar l’actualitat política el mes passat, amb Guíxols des del Carrer, ERC i Mes sumant-se a la petició d’explicacions, i forçant una compareixença política, la del regidor d’Equipaments, Josep Saballs, que encara es farà esperar fins al pròxim ple ordinari del dijous 29 de febrer.

Saballs, fa tres setmanes, admetia que hi havia problemes en les noves instal·lacions elèctriques d’aerotèrmia, per substituir les calderes convencionals de gas, i disputes entre instal·ladors i enginyers. També avançava que l’empresa s’havia compromès a resoldre-les en qüestió d’una o dues setmanes. Però ahir el president del Xaloc, Josep Maria Esteva, sostenia que no. Tenen baixes, sobretot infantils que no volen anar a fer classes de natació o entrenaments, i entre els més grans ja n’hi ha que comencen a fer servir vestits aquàtics de neoprè.

Per part de l’empresa concessionària, ahir demanaven “una mica més de paciència”: “Esperem que aquesta setmana el servei tècnic ho resolgui definitivament”, anunciaven. Però entre els usuaris creix l’opinió que els haurien de compensar econòmicament fins que les condicions de temperatura de l’aigua millorin. En paral·lel, Esteva defensava que el problema s’ha de resoldre i no volen entrar en batalles polítiques. Però en el ple, d’aquí a dues setmanes, si l’aigua no ha recuperat un parell de graus, la picabaralla política escalfarà més que l’aerotèrmia i el gas alhora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Instal·len 52 caixes niu per potenciar la reintroducció del xoriguer petit

MOLLET DE PERALADA
administracions

Noves protestes de la Policia Local de Mataró al ple

mataró

Adjudiquen les obres de reparació de la sèquia Monar

GIRONA
societat

Sanció de 900.000 euros a Renfe per l’avaria de Gavà de fa un any que Adif va atribuir a un llamp

barcelona

Fan una estada al Trueta per identificar necessitats clíniques

girona
Infraestructures i serveis

Les obres d’adaptació a l’intercanviador de Verdaguer començaran a la tardor

Barcelona

El paper dels mercats per anar cap a un sistema alimentari sostenible

GIRONA
Medi ambient

Fomenta el reciclatge de l’oli domèstic amb una campanya als centres cívics

Lleida

Enderroquen l’edifici de l’Escola de Vela de Platja d’Aro

PLATJA D’ARO