Societat

japó

La central de Fukushima registra una fuita d’aigua radioactiva dins el recinte

L’incident s’ha produït a causa d’una vàlvula que va romandre oberta de forma errònia durant una operació

La companyia Tokyo Electric Power assegura que no suposa un risc per a la població

L’accidentada central nuclear de Fukushima ha patit una fuita d’aigua radioactiva en el seu sistema de filtració de líquid contaminat, part del qual va anar a parar al subsol, segons l’operadora, que assegura que de moment no ha detectat cap “impacte a l’exterior” del vessament.

L’incident es va produir dimecres passat a causa d’una vàlvula que va romandre oberta de forma errònia durant una operació de transvasament d’aigua contaminada dut a terme pels treballadors de la planta en el marc d’una inspecció, segons ha informat en un comunicat la companyia Tokyo Electric Power (Tepco) i recollit per l’agència Efe.

L’operadora de la central calcula que s’han pogut vessar 5,5 tones d’aigua radioactives a l’interior del recinte de Fukushima Daiichi, i calcula que el líquid podria contenir fins a 220 vegades el nivell màxim de materials radioactius com el cesi-137 fixat per les autoritats nipones. L’operadora ha establert un perímetre de seguretat a la zona de l’incident i ha procedit a recollir el líquid vessat, tot i que es creu que part del mateix ha anat a parar al subsol, que serà també retirat i analitzat.

En la nota, Tepco assegura que de moment “no s’ha detectat cap impacte mediambiental” a l’exterior de la planta arran de l’incident, que es va produir dins del sistema de purificació i canalització de l’aigua contaminada de la planta per al seu vessament al mar de manera controlada.

La planta accidentada pel terratrèmol i posterior tsunami de març de 2011, explica l’agència Efe va començar l’agost passat a vessar al Pacífic les grans quantitats d’aigua processada que generen i emmagatzemen les seves instal·lacions, una mesura que està sent supervisada per l’Organisme Internacional de l’Energia Atòmica (OIEA).

Aquesta aigua és tractada mitjançant un complex sistema de filtratge que elimina la majoria dels elements radioactius nocius, menys el triti (un isòtop nuclear present en la naturalesa), abans del seu emmagatzematge en tancs per vessar-la.

Actualment, explica Efe, hi ha més de 1.000 tancs en els terrenys de la planta i s’espera que el seu vessament, que ha despertat fortes protestes de la veïna Xina i el sector pesquer nipó, s’allargui almenys durant trenta anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva