Societat

MOBILITAT

Prova pilot per millorar la seguretat a les línies de bus nocturnes

S’incrementaran les parades a demanda en zones d’oci a la línia entre Salt, Girona, Platja d’Aro, Palamós i Palafrugell

El Departament de Territori engega una prova pilot a les comarques gironines per millorar la seguretat a les línies de bus nocturnes. La prova es farà dins els serveis de transport a la demanda, els coneguts com a Clic.cat. Segons informa l’ACN, des d’aquest divendres i fins a finals de la temporada d’estiu, s’incrementaran les parades a petició de la línia NGi1, que enllaça Salt, Girona, Platja d’Aro, Palamós i Palafrugell. La gestionen els operadors Sarfa i Teisa. Els autobusos faran més parades en llocs com ara les zones d’oci amb l’objectiu que dones i joves caminin menys estona sols. Després de l’estiu, Territori avaluarà els resultats d’aquesta prova i, si són positius, estendrà l’augment de parades a demanda més línies d’autobús.

Les parades a demanda es podran reservar amb una antelació de fins a una hora abans de l’inici de l’expedició, a través de la aplicació mòbil NE-MI. Les reserves es podran fer tant per una parada d’origen com de destí i la persona usuària podrà consultar en temps real la ubicació del vehicle per poder apropar-se amb la mínima antelació possible i evitar temps d’espera a la parada.

Clic.cat, transport a la demanda

El transport a la demanda Clic.cat ha comptabilitzat prop de 42.500 viatgers des de la seva posada en marxa a les comarques gironines, l’any 2019. En total, Territori disposa de 38 línies Clic.cat en funcionament. L’objectiu és anar digitalitzant i transformant en Clic.cat tota la xarxa de transport a la demanda de la Generalitat, que està formada per 233 línies que arriben a 712 nuclis de població.

El transport a la demanda té els recorreguts i els horaris establerts, però només es presta si hi ha reserves prèvies. D’aquesta manera, els vehicles i les rutes es poden ajustar a la demanda real, evitant recorreguts ineficients i emissions de CO2.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva