Societat

societat

Torroella de Montgrí clama contra la violència masclista

Desenes de persones s’han concentrat a la plaça de la Vila de Torroella de Montgrí en contra de la violència masclista i per condemnar el crim de la veïna del poble, presumptament a mans de la seva parella. A les dotze del migdia, els alumnes de diversos centres de la localitat han format un llaç gegant al centre de la plaça i han alçat unes cartolines morades. Després ha estat el torn dels parlaments, en els quals la consellera de Feminismes i Igualtat, Tània Verge, ha demanat mantenir una “lluita col·lectiva” per eradicar la violència masclista. “Cal que mantinguem totes les alertes, perquè no té patró”, ha assenyalat recordant el número de telèfon per a aquelles dones que la pateixen.

L'assassinat de la veïna de Torroella de Montgrí va omplir la plaça de la Vila de veïns indignats i que volien condemnar els fets el dilluns passat i ho ha tornat a fer aquest dimecres per recordar la seva conciutadana. Aquesta vegada, però, ho han fet sabent que el presumpte autor dels fets és la que en el moment del crim era la seva parella. En cas de confirmar-se, seria un nou crim masclista a Catalunya.

L'acte ha començat a les dotze del migdia i uns 150 alumnes dels dos instituts de Torroella s'han col·locat en forma de llaç. Després s'ha fet un minut de silenci per condemnar un crim que "ha trasbalsat" la localitat baix-empordanesa. Un cop acabat i, després d'un llarg aplaudiment, s’han fet els parlaments.

La consellera de Feminismes, Tània Verge, ha demanat repetidament no entendre la violència masclista "com una xacra, sinó que està instal·lada a la societat patriarcal". "Potser aquest home semblava normal, potser saludava a tothom i ningú ho sospitava, però és que la violència masclista no té patró. Està a dins de la nostra societat", ha lamentat Verge.

Per tot plegat, la consellera ha demanat una "lluita col·lectiva" per tal d'erradicar aquests crims. "La Fàtima és la darrera de les víctimes d’aquesta violència contra les dones que com a societat no podem continuar tolerant. No és una falla del sistema, sinó que és el sistema. La tenim normalitzada", ha reblat.

Verge ha estat acompanyada per l'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, que ha tornat a condemnar el crim i ha confirmat que la intenció de l'ajuntament és personar-se com a acusació popular.

"Ens sentim tots colpits per una situació que s’hauria d’haver evitat i que mai hauríem imaginat que podria passar al nostre municipi i que quan passa veus el patiment que genera per a la societat i per a la família", ha remarcat Colomí.

Els Mossos d'Esquadra van escorcollar aquest dimarts al vespre el domicili que el detingut té a Palafrugell. Agents d'investigació, acompanyats de membres de la comitiva judicial, van entrar a habitatge on residia l'arrestat, que té 39 anys.

Els agents van entrar a l'habitatge cap a quarts de set de la tarda i s'hi van  estar aproximadament una hora a l'interior, buscant proves del cas. L’arrestat, a qui la policia va capturar a Flaçà, no va participar a l'escorcoll per recomanació de la seva advocada, Natàlia Frigola, ja que la lletrada va considerar que no estava en condicions per fer-ho.

  



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins