Societat

SANT ADRIÀ DE BESÓS

El TS confirma la condemna al regidor acusat de pagaments irregulars a clans de la Mina

L’alt tribunal assegura que les proves presentades en aquest cas són “aclaparadores”

El Tribunal Suprem (TS) ha confirmat la condemna a nou anys d’inhabilitació a l’exregidor socialista de Sant Adrià de Besòs, Juan Carlos Ramos, jutjat per haver fet pagaments irregulars als clans de la Mina. Durant el judici, el líder del clan de ’Los Manolos’, el ’Tío Cristina’, i un altre patriarca, ’el Trompeta’ ja van admetre que cobraven de Ramos a través d’una empresa pantalla per protegir de possibles ocupacions blocs de pisos de protecció oficial. Els clans de la Mina simplement penjaven cartells amb la seva signatura per generar temor, gràcies al poder i influència que tenien al barri.

El Suprem ha rebutjat el recurs presentat per l’exregidor perquè considera que les proves presentades en aquest cas són “aclaparadores”. La sentència del Suprem detalla que està més que provada la prevaricació administrativa en aquest cas, en el que es va idear una “maniobra” per tal que els clans de la Mina aconseguissin de manera indirecta l’adjudicació de la seguretat dels pisos de lloguer social del barri.

Així, segons el Suprem, els acusats van actuar “amb evident arbitrarietat” en la seva actuació administrativa a l’hora d’adjudicar els contractes del servei de vigilància i en van ser conscients “en tot moment”. Les proves, diu la sentència de l’alt tribunal, són “abundantíssimes” i inclouen, fins i tot, la confessió de dos dels quatre acusats.

Els fets es remunten a l’any 2012, quan l’Incasòl va acabar la construcció de 34 dels 422 pisos de protecció oficial previstos. Per evitar l’ocupació il·legal dels habitatges acabats però encara no adjudicats, el Consorci va contractar, entre juliol del 2012 i febrer del 2016, serveis de vigilància, adjudicats a empreses propietat de diversos clans de la Mina. En un primer moment, el Sindicat Independent de Professional de Vigilància i Serveis de Catalunya va denunciar les adjudicacions i la Conselleria d’Interior va interposar sancions per irregularitats en la contractació. Malgrat els obstacles, això no va impedir que el pla continués. Entre 2016 i 2017 es va fer una nova adjudicació a una empresa aparentment desvinculada dels clans, però que exercia d’empresa pantalla a través de la qual aquests seguien cobrant per la vigilància dels pisos de protecció oficial, amb la connivència de Ramos, que llavors era regidor de Serveis a les Persones i vicepresident del Consorci de la Mina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ADMINISTRACIONS

L’Estat bloqueja el conveni i no ha transferit els diners per a la mobilitat del Maresme, segons Territori

EL MASNOU
SOCIETAT

La zona ampliada de Water World, Tornado Land, a punt per a la temporada

lloret de mar
GIRONA

Desenes de famílies enganyades en un viatge a Eurodisney París

GIRONA

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA