Societat

societat

Sanitat considera “una falta de respecte” la pregunta del MIR que relaciona l’estrès d’un metge amb un trastorn

El president del Col·legi de Metges veu la qüestió “estigmatitzadora” i considera que és una caricatura en forma de pregunta

El sindicat Metges de Catalunya la titlla de ser “irrespectuosa” i “cínica”

Una pregunta de l’examen per convertir-se en MIR (Metge Intern Resident), que va tenir lloc dissabte, ha indignat el propi secretari d’Estat de Sanitat, Javier Padilla, que l’ha titllat de “lamentable” i de “falta de respecte a tots els professionals de l’atenció primària”, en un fil a X. La pregunta exposa el cas d’un metge que acumula retards a la consulta, fet que crea “algun conflicte”, tot i ser el primer i l’últim a sortir, i que no pot tenir vida social; l’examen demana quina seria l’orientació diagnòstica entre quatre tipus de trastorns. El president del Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB), Jaume Padrós, ha qualificat la pregunta d’”estúpidament estigmatitzadora” i el sindicat Metges de Catalunya, d’“irrespectuosa” i “cínica”.

Padilla ha afirmat que l’últim que necessita la situació de l’atenció primària és una “caricatura en forma de pregunta que obviï que el que es dibuixa com a ‘cas clínic’ és la realitat forçada quotidiana de milers de professionals tan compromesos com maltractats”.

El que ocupa el segon càrrec de Sanitat ha puntualitzat que les preguntes del MIR les elabora un comitè d’experts en què no participa cap persona del ministeri i que, per garantir la independència de l’examen, la comissió qualificadora en coneix el contingut al mateix temps que els aspirants.

Per la seva banda, Padrós assenyala també a X que incorporar una pregunta com aquesta és “lamentable”, ja que és “desafortunada”, “equívoca” i que “no aporta valor”. A la mateixa xarxa, el vocal de Comunicació de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC), també n’ha qüestionat la idoneïtat.

El sindicat Metges de Catalunya la troba “profundament irrespectuosa” i “cínica” i insta el Ministeri de Sanitat a disculpar-se per la inclusió d’un cas que “culpabilitza” i “patologitza els professionals que pateixen ’burnout’ per les mancances del sistema”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Més de 700 multes per dificultar l’accés a la via pública en menys de 15 dies

GIRONA
Educació

Famílies de Barcelona reclamen modificar els criteris de preinscripció a I3

Barcelona
administració

Neix una entitat per difondre la història i la cultura de Roses

roses
Raúl Montilla
Periodista i escriptor

“Emigrar és molt dur, és un joc d’identitat molt bèstia”

Cornellà de Llobregat
SOCIETAT

ADF, 15 entitats i un restaurant a Els Bellots

TERRASSA
educació

Malestar perquè es tanca una línia d’I3 a Rocafonda de Mataró

Mataró
salut

Acord en defensa de l’antic hospital de Mataró

mataró
medi ambient

Badalona analitza la salut de 216 palmeres i 10 estan molt greus

Badalona
Sant Feliu de Pallerols

Sèlvans assaja un nou model d’economia rural a través de la gestió forestal

Sant Feliu de Pallerols