Societat

SOCIETAT

Manifestació ciutadana a Pineda en contra de l’augment del 25% de l’IBI

Una seixantena de persones reclamen a peu de l’Ajuntament que no s’apliqui el nou impost

L’alcalde, Xavier Amor, defensa la pujada perquè assegura que alguns serveis estaven en perill

Crits, consignes i pancartes aquest matí a primera hora davant l’Ajuntament de Pineda de Mar. La primera de les dues concentracions convocades en contra de la pujada del 25% de l’IBI ha reunit una seixantena de persones a la plaça de Catalunya que han reclamat que no s’apliqui el nou impost modificat perquè consideren que es tracta d’un “atracament”. Els concentrats han reclamat la presència de l’alcalde, Xavier Amor, perquè donés explicacions i finalment una representació dels convocants ha estat rebut en el despatx de l’alcaldia. Prèviament, Xavier Amor, ha assegurat que entenia el malestar dels veïns i veïnes que es queixaven “perquè a ningú no li agrada pagar més en impostos i segurament hauríem d’haver fet una pujada més gradual”, però s’ha mantingut ferm en la defensa de l’augment de l’IBI. “Des del 2016 l’Ajuntament ha assumit directament i sense repercutir en la ciutadania totes les pujades que hi ha hagut. Aquest any ens hem vist obligats a modificar el preu a l’alça del’IBI perquè alguns dels serveis municipals estaven en perill”, ha assenyalat. Amor també ha fet referència a l’infrafinançament “històric” de les administracions locals. L’alcalde també ha confirmat que el consistori ampliarà les ajudes perquè les famílies puguin afrontar amb garanties el pagament del’IBI i els altres impostos i que es mantindrà el fraccionament del pagament en tres cops.

D’altra banda, l’alcalde ha volgut desmentir “taxativament” les informacions aparegudes a les xarxes socials on es deia que l’Ajuntament de Pineda retiraria les ajudes per pagar els impostos i les taxes. “La meva resposta serà donar la cara i demostrar que sí, que paguem més, però és en benefici de donar millors serveis”, ha destacat.

Amor no ha estalviat crítiques a la presència dels regidors de l’oposició a la concentració. “Pineda en Comú va votar a favor de la pujada i ERC es va abstenir”, ha puntualitzat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA