Societat

SOCIETAT

Projecte d’economia social tèxtil de la Fundació a Sabadell

La Fundació Formació i Treball, vinculada a Càritas Diocesana de Barcelona, i que és una de les empreses d’inserció referents per a la creació de llocs de feina adreçats a persones en risc d’exclusió social, ha comprat una nau de més de 30.000 metres quadrats a Sabadell per desenvolupar l’activitat de tractament tèxtil i continuar el seu projecte d’economia social. La nau industrial s’ubica al polígon industrial Molí de la Potassa i permetrà augmentar fins a aproximadament 20.000 tones anuals el volum de roba gestionada per l’entitat, que a dia d’avui ja recull selectivament el 32,5% de tot el residu tèxtil generat a Catalunya.

La gestió d’aquests residus és l’activitat principal de Formació i Treball i per a la qual es va fundar, a més de ser la que genera un volum de facturació més alt. L’entitat compta amb un coneixement acumulat de 30 anys en recollida de roba al territori i de gestió de residus tèxtils, i forma part de les cooperatives que agrupen els operadors del sector de l’economia social tant a Catalunya, a través de la cooperativa Roba Amiga, com a l’Estat, mitjançant Moda Re. La Fundació assegura que engegarà amb aquesta nova planta industrial a Sabadell el centre més gran i avançat tecnològicament del sud d’Europa gestionat per una entitat de l’economia social. Un cop la nau estigui a ple rendiment, l’estiu del 2024, es crearan 250 llocs de treball per a persones en itineraris d’inserció.

Unificar processos

Des de l’entitat expliquen que la nova nau permetrà unificar tot el procés des que es fa la recollida de roba, la tria, la classificació per al reciclatge i el premsat o embalatge, que fins ara porta a terme entre les diferents naus de la Fundació ubicades a Sant Esteve Sesrovires, Constantí i Sant Adrià de Besòs.

L’entitat explica que les empreses d’inserció social tenen una presència destacada en el sector de la reutilització, amb un potencial considerable per crear empreses i llocs de treball locals, ecològics i integradors. La venda de roba de segona mà es posiciona com a líder entre les estratègies circulars i està creixent a un ritme 15% superior al del mercat de moda tradicional. Es tracta d’una via de creació d’ocupació en les empreses d’inserció.

La Fundació, al tancament de l’any 2023, tenia un total de 25 botigues pròpies i 7 espais en hipermercats Alcampo; i a més, com a part de la xarxa Moda Re, l’entitat proveeix de roba més de 120 botigues arreu de l’Estat espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Balanç satisfactori de la quinzena edició del festival Flors i Violes

palafrugell

Miquel Carreras, nou membre del Consell d’Administració de l’IAS

girona
MEDI AMBIENT

Aigua És Vida diu que no n’hi ha prou amb dessalinitzadores mòbils

girona
SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat