Societat

societat

La policia fa un seguiment actiu de 77 víctimes de violència masclista

Actualment, a Palafrugell hi ha 77 víctimes de violència masclista a les quals se’ls un seguiment policial actiu. D’aquestes, 45 tenen una ordre de protecció vigent i 17 estan incloses i protegides dins l’APP Policial M7. Aquesta feina es fa de forma conjunta entre la Policia Local del Palafrugell i els Mossos d’Esquadra. Aquesta és una de les dades que s’ha donat a conèixer avui amb motiu de la celebració del Patró de la Policia Local que s’ha desenvolupat al Teatre Municipal de la vila i que ha reunit prop de 200 persones. Una de les novetats de futur del cos de la Policia Local de Palafrugell és la de comptar amb més presència a la zona de platges, amb un espai físic propi durant la temporada d’estiu i donant un servei més proper a Calella de Palafrugell, Llafranc i Tamariu.

Pel que fa referència a les dades que s’han donat a conèixer sobre l’activitat del 2023 cal destacar, en primer lloc, l’augment de serveis realitzat, en concret 1.700 serveis més que un any abans. Així doncs, durant el darrer any, el Cos de la Policia Local ha atès un total de 17.729 serveis: 15.398 trucades telefòniques i més de 7.000 persones a les dependències del cos. En l’àmbit penal, s’han fet 114 detencions i 98 persones investigades. S’han aixecat un miler d’actes, i s’han fet 1.102 proteccions escolars a les entrades i sortides dels infants i joves del municipi.

Quant a la tasca conjunta de denúncies entre Policia Local i Mossos d’Esquadra de la Bisbal, en el darrer any s’han recollit 4.388 denúncies i s’han atès a més de 5.000 ciutadans.

La unitat canina ha realitzat 82 serveis, intervenint directament en l’aixecament de 108 actes i 3 detinguts per salut pública; ha fet xerrades a centres educatius arribant a més de 2.000 nens de la nostra comunitat i 3 col·laboracions amb altres cossos policials.

Pel que fa referència a la unitat de dron, cal destacar que ha actuat en 86 serveis, dividits en controls de trànsit, seguretat ciutadana, protecció civil, decret de sequera, reconstruccions d’accidents, emergències, residus i cobertures de grans esdeveniments.

La unitat de policia administrativa ha tramitat un miler d’actes. S’han refet inspeccions i campanyes relacionades amb abocament de residus, medi ambient, venta d’alcohol, joc i espectacles, control de gossos perillosos (de les que s’han tramitat 52 actes), o la campanya de joguines de Nadal, en la que es varen inspeccionar més de 15.500 joguines, i es van retirar un 0,3% per constituir un risc pels nens del municipi.

Dins de l’àmbit de la seguretat viària, s’han atès un total de 310 accidents el 2023, un d’ells greu, 24 més que el 2022. Les distraccions al volant i les causes imputables al conductor són el principal motiu d’accidentabilitat.

D’altra banda, la unitat de policia comunitària ha dut a terme 3.699 serveis. En concret, s’han obert 160 cassos d’atenció i seguiment directes per diferents causes, enfront dels 115 del 2022, la qual cosa representa un 71,8%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

transports

En servei la nova parada de Glòries a les línies T4, T5 i T6 de tramvia

barcelona
SERVEIS

Nou pas de vianants accessible entre el passeig Verdaguer i l’estació d’Igualada

IGUALADA
societat

Territori obre el procés per expropiar els primers 5 pisos buits de grans tenidors

barcelona
SOCIETAT

Pescadors de Vilanova i la Geltrú i Llançà, medalles de la pesca catalana 2024

VILANOVA I LA GELTRÚ
serveis

Ferrocarrils posarà noves tanques entre Bellaterra i la UAB perquè els animals no creuin la via

BELLATERRA

La UdG s’uneix al Mes del Comerç Just

girona
Salut

Més enllà dels estudis clínics convencionals

urbanisme

Impuls a la renaturalització de l’avinguda Doctor Fleming de Lleida

Lleida

Estudiants d’ESO del Ripollès ajuden a persones grans a fer servir el mòbil

camprodon