Societat

SOCIETAT

Veïns de Pineda convoquen mobilitzacions contra la pujada del 25% de l’IBI

Veïns de Pineda de Mar convoquen mobilitzacions de protesta contra l’increment del 25% de l’IBI que va aprovar el govern de majoria absoluta del PSC i el PP per aquest 2024. La crida s’ha fet córrer a través de les xarxes socials i, de moment, ja hi ha dues convocatòries confirmades. La primera és dilluns dia 22 a les 10 del matí a la plaça Catalunya i la segona el dilluns 29 mitja hora abans del ple municipal que és a les 5 de la tarda. En aquest segon cas els organitzadors son un grup anomenat l’Estel Groc que destaca que la pujada dels impostos al municipi és el més alt de Catalunya i que des del govern no s’han donat les explicacions pertinents per haver pres una decisió que, al seu entendre, “farà molt de mal a les butxaques dels contribuents”. Amb un increment mig previst d’uns 96 euros per habitatge, aquest no és l’única de les ordenances fiscals d’aquest any que puja a Pineda . La taxa d’escombraries també augmenta un 19%.

Els organitzadors de les protestes reclamen explicacions al govern i saber on aniran destinats els diners que es recaptaran de més. Per la seva banda, des del govern local, l’alcalde Xavier Amor va justificar l’increment per l’infrafinançament dels ajuntaments i l’augment de preus de matèries primeres , energia i contractes de l’administració. Amor recorda que els impostos al municipi estaven congelats des del 2016 i garanteix recursos i ajudes per a les famílies amb dificultats econòmiques. Les ordenances fiscals van ser aprovades amb el vot a favor dels Comuns i del PP, quan el regidor encara no havia entrat al govern. Junts va votar en contra i ERC es va abstenir en el punt dels impostos i va votar en contra de les taxes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA