Societat

societat

Absolen l’acusat d’abusar sexualment d’una menor a Molló

L’Audiència de Girona ha absolt l’acusat que s’enfrontava a una pena de nou anys de presó per abusar sexualment, maltractar i insultar una menor de Molló entre el novembre de 2018 i el març de 2019. Durant aquest temps, el processat va viure amb la mare de la menor. Segons avança l’ACN, la sentència conclou que no s’ha pogut provar que l’acusat entrés en diverses ocasions a l’habitació de la nena, es tombés al seu costat i li fes tocaments.

La fiscalia demanava 8 anys de presó i 20 dies de localització permanent per un delicte continuat d’abús sexual a menor agreujat per la relació de parentiu, dos delictes de maltractament en l’àmbit de la violència domèstica i un delicte lleu continuat de vexacions injustes.

L’acusació particular elevava la petició a 9 anys de presó i multa de 2.160 euros per un delicte continuat d’abús sexual, un delicte continuat de maltractament en l’àmbit de la violència domèstica i un delicte lleu continuat de vexacions. En concepte de responsabilitat civil, volien que l’acusat indemnitzi la menor amb fins a 12.000 euros pel dany moral.

Durant el judici, el processat va negar les acusacions i va declarar que la mare de la menor el va denunciar per rancúnia.

L’Audiència conclou que no hi ha cap testifical, ni prova mèdica, ni cap pericial que confirmi el relat de la víctima, que segons la sentència, encara que compleix “els estàndards jurisprudencials de credibilitat” també ha de comptar amb “certa corroboració” que permeti avalar les acusacions. En aquest sentit, només hi ha la declaració de la mare, que assegura haver vist episodi d’insults cap a la nena. El tribuna assenyala que entre l’acusat i la mare hi ha un “conflicte exacerbat” i que, partint d’aquesta situació de conflicte i de la negació dels fets per part de l’acusat, cal “un aval objectiu” que sostingui les acusacions. Per manca de “proba objectiva”, l’Audiència de Girona dicta una sentència absolutòria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva