Societat

Demanen 22 anys per a l'acusat de cremar viu el propietari d'un bar

Els fets van tenir lloc a Bellvei al novembre del 2005

La Fiscalia sol·licita una pena de 22 anys de presó per a David G., acusat de cremar viu i matar el propietari d'un bar de la urbanització Baronia de Mar de Bellvei del Penedès la nit del 17 de novembre del 2005.

Un tribunal popular jutja des d'avui a l'Audiència de Tarragona al processat, per a qui l'acusació particular, exercida per la família de la víctima, demana 25 anys de presó per assassinat. La defensa, per part seva, demana l'absolució al·legant que el seu client no estava al lloc dels fets quan van passar.

Precisament això ha estat el que ha declarat en la primera jornada de la vista David G., qui ha admès que aquella nit va acudir al bar, però ha assegurat que se'n va anar del local i que els veïns li van explicar els fets l'endemà. Respecte a la seva relació amb la víctima, ha afirmat que la coneixia i que es tractaven de manera "cordial".

Un testimoni protegit, per part seva, ha relatat que la nit dels fets es va acostar al bar per anar a buscar aigua i que el va trobar tancat, tot i que va anar per la porta lateral i va veure dues persones que no ha reconegut. Segons ha explicat, una estava semiestirada sobre la paret i l'altra li tirava un líquid per sobre amb una garrafa.

Al principi no li va donar importància i es va allunyar del lloc dels fets perquè va pensar que la persona inconscient estava borratxa. Al cap de poc, tot i això, va veure com es cremava el bar i va començar a témer, segons ha dit, que l'haguessin vist. Després un altre ciutadà li va explicar que havien assassinat el propietari.

El testimoni protegit va ser qui va avisar la Guàrdia Civil i, després de declarar el que va veure davant dels agents, va assegurar que va començar a tenir cada vegada més por, raó per la qual va decidir anar-se'n de la urbanització.

Tot i que no va poder identificar l'acusat com una de les dues persones que hi havia al bar aquella nit, al testimoni se li va ensenyar una peça de roba que ha dit reconèixer com "gairebé probablement" la que portava la persona que va tirar líquid a l'altra.

Durant la sessió d'avui també han declarat altres veïns que van veure com la víctima cremava i que han assegurat que la van veure moure's, per la qual cosa hauria estat cremada en vida. Els fets van succeir el novembre del 2005, però fins al març no es va detenir l'acusat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Tretze companyies actuaran enguany al Festival Internacional de Titelles

Gavà

Primer seminari català sobre Arxius i Turisme

lloret de mar
SOCIETAT

La Policia Local de Vilanova i la Geltrú crea una unitat contra l’incivisme

vilanova i la geltrú
SEGURETAT

Col·locaran 575 sensors de risc químic a l’entorn petroquímic de Tarragona

TARRAGONA

L’oposició força un ple per tractar les suposades irregularitats d’un regidor

lloret de mar

Portbou suspèn el pagament de factures a Endesa després d’un tall elèctric al municipi

PORTBOU

Llum verda a les connexions de la C-65 amb el futur Hospital Trueta

girona
Medi ambient

La Paeria apostarà per aplicar la ZBE en un 10% del sòl urbà residencial en una fase inicial

Lleida
educació

El personal d’atenció educativa fa vaga per demanar la reclassificació professional

barcelona