Societat

SOCIETAT

La Policia Local de Mollerussa torna a reclamar millores laborals

La Policia Local de Mollerussa ha tornar a reivindicar millores en les condicions laborals i l’ampliació del nombre d’efectius, segons recull ACN. El malestar del cos ja es va fer evident l’octubre passat, quan van deixar de fer serveis extraordinaris com a protesta, i aquest dimarts la seu de la policia s’ha llevat amb cartells que denuncien la “mala gestió” del consistori i la seva “lluita per un conveni digne”. L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha defensat que Ajuntament, treballadors i sindicats van aprovar el conveni laboral al desembre, el qual inclou, entre altres, increments en la retribució de les hores extres. Des del sindicat SIP-FEPOL, però, donen per fet que la interventora del consistori no donarà llum verda a aquestes a aquestes millores.

La mesa de negociació, formada per Ajuntament, representants dels treballadors i sindicats, van aprovar el 20 de desembre el conveni laboral de la Policia Local de Mollerussa. El document ha de passar ara pel ple, però abans cal que els serveis jurídics del consistori l’hi donin el vistiplau. Marc Solsona defensa que el nou conveni contempla la millora de la retribució de les hores extres, com així demanava el cos. A més, també ha afegit que els nous pressupostos per a aquest any, que està previst que s’aprovin a finals de mes, inclouen la creació de noves places d’agents per passar d’una plantilla de 21 a 24 efectius.

Els sindicat SIP-FEPOL fa temps que denuncia la manca d’efectius per poder donar un servei adequat i critica que per cobrir els torns de treball han de fer serveis extraordinaris amb agents que es troben de festa. A això, cal afegir-hi que 6 dels 21 agents que hi ha actualment estan de baixa, fet que també ha contribuït a “estressar” el servei, ha indicat Solsona.

Representants del SIP-FEPOL de la Policia Local de Mollerussa descriuen la situació com la “d’un peix que es mossega la cua”, perquè amb la manca de personal que hi ha es veuen obligats a fer més hores extres. I davant d’això, veuen del tot improbable que els serveis jurídics del consistori donin el vistiplau a millorar la retribució d’aquests serveis extraordinaris. A banda, el sindicat també denuncia l’incompliment en el pagament de triennis i d’altres complements i la situació de tres agents, que malgrat haurien de ser funcionaris, segueixen treballant d’interins. També assenyala que les instal·lacions actuals de la policia, ubicades als baixos de l’Ajuntament, no reuneixen les condicions mínimes exigides respecte al nivell de seguretat i de riscos laborals i hi afegeix el mal estat de la flota de cotxes policials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona