Societat

Societat

Jesús Ciuró Petit, de la faràndula a l’administració

Actor de diverses pel·lícules espanyoles dels anys seixanta i setanta, i secretari del Consell Comarcal de la Selva durant més de vint anys

L’exactor i funcionari Jesús Ciuró Petit va morir dissabte, a l’edat de 83 anys. Nascut el 1940 al municipi de Sallent, va estudiar al seminari de Vic amb la intenció de ser capellà. Però des de jove va desenvolupar una altra passió: la interpretació.

Conegut amb el sobrenom de Víctor Petit, va començar a actuar en diverses obres de teatre, fins al punt de compartir escenari amb grans noms de l’escena catalana com la inigualable Montserrat Carulla. Durant els anys seixanta i setanta va entrar en la roda del cinema espanyol. Va protagonitzar pel·lícules d’èxit com ara La noche de las gaviotas (1975) o Perros callejeros (1977), on una banda de joves dels afores de Barcelona es dedicava al robatori de cotxes. Ell feia el paper de Manolo, l’inspector de policia. D’altra banda, també va ser un habitual de les pel·lícules de sèrie X. No arribaven a ser pornografia, però ja començaven a ensenyar alguna part íntima femenina. Alguns d’aquests films són La Máscara (1977), Trampa sexual (1978), Bacanal en directo (1979) o El Consenso (1980).

A finals dels anys vuitanta la seva vida va fer un gir radical. Va deixar el cinema per passar a ser secretari de diversos ajuntaments (Campdevànol, Cassà de la Selva, Vidreres) i, des del 1990, del Consell Comarcal de la Selva. Va posar en marxa tota l’estructura de funcionament, i el Consell Comarcal va passar de no tenir gairebé res a ser un dels més importants del país. L’any 2010 es va jubilar.

Tot i aquesta etapa administrativa, sempre va continuar amb un peu a la faràndula. Va ser director del grup de teatre de Vidreres durant molts anys, i va continuar actuant per petites produccions teatrals i cinematogràfiques catalanes.

La cerimònia de comiat va tenir lloc ahir, dilluns, a les 4 de la tarda, a la parròquia de Vidreres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet
infraestructures

L’Estat promet una inversió de 260 milions a l’Eix Pirinenc

LLEIDA
PORTBOU

L’Ajuntament comença els tràmits per licitar el nou servei de l’aigua

PORTBOU