Societat

Societat

Jordi Sistach, exregidor de l’Ajuntament de Palamós i primer síndic del municipi

Compromès i impulsor d’una multitud de projectes socials, entre les quals hi ha la Fundació Vimar

L’exregidor i primer síndic de Palamós, Jordi Sistach i Roura, va morir diumenge, a l’edat de 79 anys, a causa d’una llarga malaltia. El 23 d’abril passat, coincidint amb la diada del seu sant, l’Ajuntament de Palamós, l’Associació Amics de les Illes Formigues i la Fundació Vilagran Maristany (Vimar) van retre-li un homenatge per la seva trajectòria professional i associativa destacant el seu tarannà dialogant, obert i conciliador, i el seu compromís amb la societat i el municipi.

Com a mestre de professió, Sistach va estar sempre molt vinculat als centres educatius de Palamós i de la comarca. En la seva darrera etapa va ser professor de llengua i literatura castellana a l’institut de Palamós. Entre el 1991 i el 1999 va exercir de regidor al consistori municipal dins el grup del PSC fent-ne de portaveu. L’any 2005 es va convertir en el primer síndic de greuges de Palamós, càrrec que va mantenir fins al 2016 i des d’on va ser molt actiu, sobretot amb la demanda de més transparència i amb una millor gestió de la via pública. Però l’aspecte més rellevant de Sistach el trobem en el seu activisme social. Va participar en el Centre Oxalis, en l’Associació Gironina de Discapacitats, que va arribar a presidir, i en la creació de la Fundació Vimar, una entitat compromesa a treballar per les persones amb discapacitats psíquiques oferint equipaments, serveis i programes de suport. D’aquesta fundació també en va ser durant molts anys el vicepresident.

D’altra banda, durant els darrers anys de la seva vida també es va voler implicar en aspectes mediambientals. Va impulsar la posada en marxa de l’Associació Amics de les Illes Formigues, que vetlla per la preservació i la cura d’aquest espai del litoral, i en va ser el president.

El comiat tindrà lloc demà, dimecres, dia 13 de desembre, a les 10 del matí, a l’església de Santa Maria del Mar de Palamós.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ESPORT

Reconeixement al joc net i a l’exemplaritat en l’esport

GIRONA
SOCIETAT

La Fira Triumvirat es clou amb activitats de reconstrucció històrica

L’ESCALA
SOCIETAT

Èxit del Mercat de la Furgoteca de Salt

SALT
kenya

Les inundacions ja han provocat un mínim de 228 víctimes mortals

barcelona
successos

La Fira d’Abril es desvincula del tiroteig mortal

BARCELONA
brasil

Almenys 67 morts en els aiguats al sud del país

barcelona
medi ambient

Pla a Sitges per reduir les 52 colònies formades per 956 gats

SITGES
societat

Èxit de la pedalada per reclamar el dret dels infants a anar amb bicicleta

barcelona
medi ambient

Recorren durant tres dies l’entorn del riu Gaià per defensar-ne el cabal ecològic

salomó