Societat

Mor Antoni Marí Calbet, expresident del Consell d’Eivissa i Formentera

El Consell d’Eivissa ha decretat tres dies de dol oficial

Antoni Marí Calbet, expresident del Consell d’Eivissa i Formentera als anys noranta, ha mort aquest divendres als 92 anys d’edat. Nascut a Eivissa el 1932, Marí era llicenciat en medicina a la Facultat de Medicina de València. L’any 1958 va cursar estudis a l’Institut de Medicina Tropical Príncep Leopold II d’Anvers (Bèlgica) i el 1959, amb 27 anys, va marxar a treballar al Congo, aleshores sota l’administració belga. Allà va realitzar tasques d’assistència sanitària pràcticament sense mitjans, que va continuar quan el país africà va aconseguir la independència amb un projecte de vacunació contra la pigota, una malaltia infecciosa greu i contagiosa que en alguns casos podia causar la mort.

L’any 1970 va entrar a la Seguretat Social com a cap del Servei de Tocoginecologia, on va exercir fins al 1983, any en què va demanar una excedència per dedicar-se a la política. El 1979 es va presentar com a candidat al Consell Insular d’Eivissa i Formentera en les llistes d’independents amb el suport de l’Aliança Popular i va ser nomenat conseller de Sanitat i Assumptes Socials, a més de formar part del Consell General Interinsular. Va ser el president del Consell Insular d’Eivissa i Formentera pel Partit Popular de Balears entre el 1987 i el 1999.

A les eleccions del 1999, va tornar a presentar-se i va passar a ser cap de l’oposició durant el Govern del Pacte Progressista. Aquest mateix any va acabar l’excedència com a metge de la Seguretat Social i es va jubilar. Finalment, va deixar la política activa el maig de 2003. Cinc anys més tard, el 2007, va rebre el Premi Ramon Llull.

La mort de Antoni Marí arriba mesos després de la mort a causa d’un càncer de la seva filla, la diputada Virginia Marí, qui va seguir les passes del seu pare en el món de la política i va ser alcaldessa d’Eivissa.

Tres dies de dol oficial

El Consell d’Eivissa ha decretat tres dies de dol oficial, entre avui i diumenge (inclòs) per la mort de l’expresident. Amb això, des de l’entitat insular s’ha decretat que tots els edificis del Consell Insular d’Eivissa han d’abaixar les banderes a mitja asta en senyal de respecte per la pèrdua del metge i polític.

A través d’un comunicat, han explicat que, d’altra banda, el consell insular ha posat a l’abast la família de Marí Calbet el Saló de Plens de seu institucional (avinguda d’Espanya, 49) per a la celebració de la capella ardent que tindrà lloc aquest dissabte 25 de novembre, a partir de les 10 hores fins a les 12.45 hores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona