Societat

societat

Premi Joan Xirgo per un projecte d’estudi sobre les vernedes de les Gavarres

El projecte presentat per Jordi Bou Manobens, Adrià Casacuberta Vilaró i Dalmau Albó Timor, que porta per títol «Estudi de l’estructura i la composició de les vernedes de les Gavarres com a eina per a la conservació» ha estat guardonat amb el XXXIII Premi Joan Xirgo dels Premis Les Gavarres 2023. L’estudi guardonat pretén comprendre i abordar la situació de les vernedes de les Gavarres, hàbitat d’interès comunitari prioritari molt sensible al canvi climàtic. Amb aquest guardó, dotat amb 5.000 euros, el Consorci de les Gavarres premia cada any propostes de recerca inèdites que facin una aportació al coneixement i a l’anàlisi dels aspectes més destacats del massís de les Gavarres.

La gala d’entrega dels Premis Les Gavarres 2023 ha tingut lloc aquest matí a l’església de Santa Maria de Fonteta. Hi han participat el president del Consorci de les Gavarres, Daniel Encinas; la diputada de la Diputació de Girona i alcaldessa de Mont-ras, Vanessa Peiró, i tercer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Forallac, Carles Frigola.

A més, el jurat ha decidit per unanimitat atorgar el XXVII Premi Cirera d’Arboç a la catedràtica i propietària forestal Marissa Molinas de Ferrer. Amb aquest premi se li reconeix la tasca que ha desenvolupat a la UdG com a directora del prestigiós Laboratori del Suro, el qual es va fundar a partir de la seva investigació al voltant de la histologia i la fisiologia del suro a les Gavarres. El premi també reconeix el compromís de Marissa Molinas, com a propietària forestal, per col·laborar en accions de conservació del patrimoni natural i cultural per a l’interès general del massís de les Gavarres.

Encinas ha destacat que els premis «a banda de posar en valor el coneixement i el patrimoni natural i cultural de les Gavarres, permeten també donar a conèixer els municipis gavarrencs», i per això, ha afegit, «avui gaudim especialment del nucli històric de Fonteta, poble que pertany al municipi de Forallac».

La diputada Vanessa Peiró ha subratllat la importància d’aquests premis com a «reconeixement imprescindible als esforços per la conservació d’aquest espai natural únic que tenim a les comarques gironines», i ha afegit que aquests guardons són «un incentiu per continuar animant la ciutadania a treballar per la millora i divulgació del massís».

Durant la gala s’han exposat els resultats de les excavacions realitzades al dolmen del Revolts de Torrent, al municipi de Forallac, sota la direcció de Xavier Niell, amb la col·laboració de Dolors Codina, de l’empresa Baula Recerca Arqueològica. I finalment, com a cloenda, s’ha projectat l’audiovisual del 6è Festival Art i Gavarres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

figueres

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins