Societat

estat espanyol

El govern espanyol urgeix a l’Església a donar una resposta a les víctimes d’abusos

La portaveu Isabel Rodríguez li demana que prengui “bona nota” de l’informe del Defensor del Poble

La Conferència Episcopal espanyol es reuneix aquest dilluns per analitzar el document

La portaveu del govern espanyol en funcions, Isabel Rodríguez, ha urgit aquest dilluns a la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) a donar una resposta a les víctimes dels abusos i li ha demanat que “prengui bona nota” de les recomanacions de l’informe del Defensor del Poble sobre els casos de pederàstia en l’àmbit de l’Església.

“Encara que potser fem tard, sempre és millor arribar que donar-ho per tancat”, ha indicat la portaveu del govern espanyol en funcions en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres celebrat aquest dilluns, en resposta a les preguntes sobre les conclusions de l’informe que apunta a centenars de milers de víctimes d’abusos en l’àmbit de l’Església.

Segons l’executiu, aquesta investigació –que ha qualificat de rigorosa– permetre començar a saldar un deute que el país tenia amb les víctimes “d’aquestes terribles agressions”, informa l’agència Efe.

“El que farà el govern és prendre bona nota de les recomanacions de l’informe”, ha dit Rodríguez, “per abordar-les en els pròxims anys”, i “de la mateixa manera ho han de fer els partits i les formacions amb representació parlamentària”, ha destacat la portaveu del govern espanyol en funcions en declaracions recollides per Efe. En aquest sentit, Rodríguez ha considerat, segons recull Efe, que “també l’Església hauria de prendre bona nota i fer-se càrrec d’un informe que té rigor i donar resposta a les víctimes”.

La petició del govern espanyol en funcions arriba el mateix dia que la Conferència Episcopal Espanyola celebra una assemblea plenària extraordinària per estudiar l’informe, que denuncia que durant dècades es va negar o minimitzar els abusos i insta donar suport a les víctimes. En la cita, els bisbes també estudiaran la petició del despatx d’advocats Cremades&Calvo (de l’Opus Dei) per ampliar la data d’entrega de l’informe que li van encarregar els mateixos bisbes i que encara no han rebut. L’Església espanyola no va voler participar en l’informe que el Congrés va encarregar al defensor del poble sobre els seus presumptes casos de pederàstia i pel seu cantó en va encarregar un altre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot