Societat

gastronomia

Obre la fira del cafè a la Farga de l’Hospitalet

Aquest matí ha començat a La Farga de l’Hospitalet el primer Fòrum Coffe Festival, organitzat pel Fòrum Cultural del Cafè amb la idea de posar en valor el producte i de “fomentar el contacte real entre totes les baules de la cadena del cafè” a casa nostra, des dels productors a la indústria fins arribar al consumidor final.

El món del cafè espera que aquest cap de setmana més de 10.000 persones vagin a la fira, on es poden degustar tots els millors cafès que es poden trobar a casa nostra i comprar-ne. També hi ha algun expositor de te i de xocolata.

Un dels estands més visitats aquest matí és el de cafès Dromedario on la Karen Quiroga (a la foto) feia demostracions dels dibuixos que es poden arribar a fer en una tassa de cafè amb llet. Ella és la campiona de l’Estat de Latte Arts, els qui fan dibuixos amb la llet damunt un cafè, una idea que cada vegada té més èxit a les cafeteries. Aquest matí, Quiroga ha estat un dels focus d’atenció més gran: tothom li demanava dibuixos. “No hi ha cap plantilla”, diu la Karen, que explica que és un art saber en quin punt ha d’estar el cafè amb llet, a quina temperatura s’ha d’abocar amb una gerra la llet per fer el dibuix. Artísta efímera és el que és ella.

També aquest matí ha començat el concurs de Baristes Pro, per triar el millor cambrer de cafès de l’Estat. El títol se’l disputen setze joves, que faran la final diumenge. Com en el cas dels sommeliers, el millor cambrer haurà de demostrar la seva saviesa en les disciplines de tast, comanda, cafè filtre, beguda d’autor, oriigen, latte art i espresso blend. L’únic català que ha estat finalista del concurs és Rubén Pérez, de Navata, a l’Alt Empordà.

En aquesta fira, que dura tot el cap de setmana, també hi haurà demostracions de cuina, perquè ja ha xefs que fan servir el cafè en els seus plats (i no només els dolços).

El cafè és una de les begudes més consumides al nostre país tot i que, segons el sector, no té el reconeixement que hauria de tenir en, per exemple, el món de la gastronomia. El 83% dels ciutadans de l’Estat espanyol consumeixen almenys una tassa de cafè al dia, diu David Tomàs, president del Fòrum Cultural del Cafè, que tmbé explica que “a Espanya es consumeixen 65,5 milions de tasses de cafè al dia” .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona