Societat

Tarragona ambiciosa

El primer diumenge de festes de Santa Tecla, la plaça de la Font veu el 3 de 10 amb folre i manilles carregat pels Castellers de Vilafranca, el 2 de 9 amb folre i manilles de la Jove de Tarragona, el 4 de 9 amb folre dels Xiquets de Tarragona i el 4 de 9 sense folre de la Colla Vella

Tarragona va viure diumenge la tradicional diada del primer diumenge de festes de Santa Tecla, amb una plaça de la Font de gom a gom i una jornada molt lenta en què es van veure les cares els Castellers de Vilafranca, la Colla Jove Xiquets de Tarragona, els Xiquets de Tarragona i la Colla Vella.

3de10fm carregat

Els Castellers de Vilafranca van obrir plaça amb la torre de 9 amb folre i manilles, que enguany se’ls ha resistit en diverses ocasions però que a Tarragona van descarregar per segon cop enguany. En segona ronda, van apostar per fer un pas endavant i portar el 3 de 10 amb folre i manilles, que havien descarregat per Sant Fèlix. El castell va pujar bé fins a la carregada, però en començar a baixar es va posar nerviós de la part alta i va acabar saltant i enfonsant-se, i part del peu es va obrir.

Després de la caiguda, i amb diverses baixes a les espatlles, els verds van desaccelerar i van descarregar un tranquil 4 de 9 amb folre. Els vilafranquins no van poder tancar la diada amb pilar de mèrit.

2de9fm de la Jove

La Colla Jove Xiquets de Tarragona tenia clar un objectiu: completar el 2 de 9 amb folre i manilles que va carregar per Sant Magí i que va desmuntar una setmana més tard.

Així, diumenge, després de descarregar un tranquil 3 de 9, els lila no s’ho van pensar i van tirar amunt el 2 emmanillat, que en aquesta ocasió sí que van poder completar, i es va convertir en el tercer 2 de 9 descarregat en tota la història.

En tercera ronda, i després d’una aturada per qüestions sanitàries, la Jove va fer dos peus desmuntats i un intent desmuntat de 5 de 9 amb folre i, finalment, el van deixar córrer i van completar el 4 de 9 amb folre. En ronda de pilars, van carregar el de 6.

4de9f dels Xiquets

Els Xiquets de Tarragona van sortir de plaça amb dos castells. En primera ronda, van completar el cinquè 3 de 9 amb folre de la temporada; en segona ronda, el segon 4 de 9 amb folre, i, després de dos intents desmuntats de 7 de 8, i tal com marca el protocol, van haver de tancar la seva diada.

4de9sf de la Vella

La Colla Vella va sortir eufòrica de la diada. En primera ronda, va completar el cinquè 4 de 9 amb folre i el pilar de l’any, molt treballat, i després va apostar pel castell total: el 4 de 9 sense folre, que va descarregar després de quatre anys. Per acabar la ronda de castells, va signar un 3 de 9 amb folre mogut i va tancar amb el pilar de 7 amb folre.

Història a Altafulla

Menció més que destacada es mereix també el paper de la Colla Joves Xiquets de Valls dissabte a Altafulla, on va descarregar el pilar de 8 amb folre i manilles. I no era un espadat qualsevol, ja que mai ningú en la història moderna l’havia pogut completar a la plaça del Pou i, per tant, aquest pilar hi tornava després de 145 anys d’història. Però els vermells no només es van anotar aquesta gesta, sinó que van carregar el 2 de 8 sense folre, a banda de descarregar el 3 de 9 amb folre i el 5 de 8. Diada, doncs, també per emmarcar en un gran cap de setmana casteller.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona