Societat

Els municipis gironins petits rebran 1,9 milions d’euros per a projectes de transició energètica

El paquet principal és per a instal·lacions solars fotovoltaiques per a autoconsum, principalment col·lectiu, en edificis i equipaments municipals

La Diputació de Girona ha rebut 1,9 milions d’euros de fons Next Generation per finançar projectes de transició energètica en municipis petits. Es tracta d’uns ajuts europeus inclosos en el programa DUS 5000, adreçats a municipis de menys de 5.000 habitants que plantegin projectes d’estalvi energètic en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern de l’Estat. El seu propòsit és promoure aquesta transició energètica com una eina per crear activitat i ocupació, millorar el benestar i combatre el repte demogràfic.

Així, quinze municipis de les comarques de l’Alt Empordà, el Baix Empordà, la Cerdanya, la Garrotxa, el Pla de l’Estany i la Selva es beneficiaran d’aquestes subvencions (alguns en més d’una actuació), que suposaran inversions per millorar l’eficiència energètica, el desplegament de generació d’energia renovable i la mobilitat, i per reduir les emissions de CO2.

“Una vegada més, davant de les dificultats que representa per als municipis més petits afrontar certs procediments administratius, la Diputació de Girona n’ha liderat la tramitació amb uns resultats excel·lents per als quinze municipis de la demarcació que ho varen sol·licitar. Amb aquests projectes, es farà un important pas endavant en la transició energètica amb la participació de la ciutadania en aquests municipis”, ha destacat el diputat de Medi Ambient, Josep Maria Bagot.

El paquet principal és per a instal·lacions solars fotovoltaiques per a autoconsum, principalment col·lectiu, en edificis i equipaments municipals. S’han concedit 1.190.695 euros per a vint-i-tres projectes de quinze municipis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat