Societat

sudan

Sudan acull més de 7 milions de desplaçats interns, segons l’ONU

El conflicte també ha provocat que més d’un milió de persones hagin hagut d’abandonar el país

Sudan acull més de set milions de persones desplaçades internes, de les quals més de la meitat van fugir de les seves llars pel conflicte que va esclatar a Sudan a mitjans del passat mes d’abril entre l’Exèrcit regular i el grup paramilitar Forces de Suport Ràpid (FAR), segons ha anunciat aquest dimarts l’ONU.

El conflicte al país africà ha provocat el desplaçament intern de 3,8 milions de persones, una xifra que se suma als 3,2 milions de desplaçats que ja acollia Sudan, segons un informe publicat per l’Organització Internacional per a les Migracions (OIM) de l’ONU.

A més, el conflicte deixa més d’un milió de refugiats que van travessar les fronteres cap a països veïns, sent el Txad el que major xifra de refugiats ha acollit (41%), seguit d’Egipte (27%) i Sudan del Sud (23%), d’acord amb el document, que estima que per a final d’any la xifra podria ascendir a 1,8 milions si no es posa abans fi a la guerra.

Davant el creixent nombre de persones afectades, l’OIM va revisar el seu programa de resposta humanitària i va fixar com a objectiu l’atenció d’1,9 milions de persones amb 418 milions de dòlars en un període de vuit mesos (des de maig fins a desembre de 2023) en lloc de sis.

D’aquest pressupost, 270,7 milions de dòlars es destinaran a Sudan, 124,1 milions en països veïns i 23,2 milions en assistència a nacionals de tercers països, segons l’informe de l’IOM, que assenyala que fins avui només s’ha aconseguit el 21% del total: és a dir, 87,7 milions de dòlars.

El conflicte a Sudan es va iniciar després que les FAR es rebel·lessin contra l’Exèrcit i, fins al moment, la guerra ha deixat entre més de 1.000 i 5.000 morts, segons diferents estimacions.

De moment no hi ha aparença d’un alto el foc permanent, després de nombrosos intents infructuosos d’assolir una treva duradora entre tots dos bàndols amb la mediació de diferents països com l’Aràbia Saudita, els Estats Units i Sudan del Sud durant els mesos de maig i juny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins