Societat

Els caçadors de Girona acorden anar a la vaga indefinida a partir del 3 de setembre

Els caçadors de Girona han decidit anar a la vaga indefinida a partir del 3 de setembre en protesta amb les noves polítiques “restrictives” sobre la caça i les gosseres esportives, segons informa l’Acn. “No ens queda altre remei amb les normatives que ens imposen. El Govern cada any ens colla més i això no pot ser”, ha assenyalat Sergi Rodríguez, de la plataforma de Gossers de Catalunya. Els caçadors gironins es van reunir ahir dissabte a la tarda a Sant Gregori i van acordar aquesta aturada indefinida, que pot ser secundada aquest mateix diumenge pels caçadors de Lleida i de la Catalunya Central. La setmana que ve serà el torn dels caçadors de Barcelona, Tarragona i Ebre. “Dels 700 afiliats, més de 400 estan disposats a anar a la vaga”, ha precisat Rodríguez.

La plataforma de Gossers de Catalunya rebutja que la nova llei sobre gosseres esportives hagi estat redactada per Benestar Animal, amb la limitació d’un màxim de 14 animals. “Això significa que la cacera s’acabarà a Catalunya i hem de lluitar perquè això no succeeixi”, ha recalcat Rodríguez, que també ha carregat contra el conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort. “Demanarem la seva dimissió, per les sancions inhumanes i per anar contra el col·lectiu de caçadors”, han assegurat des de la plataforma de Gossers de Catalunya. “No podem permetre que ataqui directa i obertament el col·lectiu de caçadors. O busquem una solució o que la feina la facin ells”, han conclòs des de la plataforma.

“Catalunya es prepara per a la segona gran vaga consecutiva de caçadors per a dir prou als reiterats atacs normatius del pitjor govern animalista de la història, el d’ERC. I amb un conseller Mascort que declara la guerra al món rural”, ha afegit l’Agrupació de Societats de Caçadors i Pescadors de Catalunya (AGRUPCAT).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva