Societat

Estabilitzat el foc de Portbou a Colera

Els Bombers aixequen el confinament a Portbou, Colera i les tres urbanitzacions de Llançà amb restriccions

Amb el perímetre assegurat, ha cremat 573 hectàrees

Apunten a l’activitat humana

La tramuntana mana i no te’n pots fiar. Ho saben els Bombers i els veïns de l’Alt Empordà. La matinada de dissabte, amb un cop màxim de 136,1 km/h a la 1.30 h, el vent fort i fred que ve del nord va atiar les flames cap al sud, a Colera, pel coll de Fares, i va impulsar el foc, que havia començat divendres a la tarda a l’alçada del mas Molí, en una pista forestal molt transitada que condueix a l’embassament de Portbou. En la investigació sobre el terreny de l’origen del foc, els Agents Rurals descarten que s’iniciés per causes naturals, com ara un llamp, i tampoc contemplen que fos una línia elèctrica afectada pel vent. Així, apunten a l’activitat humana. Hi ha 573 hectàrees cremades, majoritàriament massa forestal.

A l’hora de tancar aquesta edició, l’incendi tenia una evolució favorable i es va donar per estabilitzat a dos quarts de deu de la nit. En l’última compareixença al centre de control de Llançà, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, va assenyalar que el foc no havia crescut. El cap de l’operatiu dels Bombers, Jordi Martín, va destacar que havien aconseguit assegurar el perímetre amb retardants gràcies a l’actuació dels mitjans aeris. Atesa aquesta situació, els Bombers van aixecar el confinament a Colera, Portbou i tres urbanitzacions de Llançà, però amb restriccions. Hi podien accedir veïns, estiuejants i treballadors. La previsió del temps per a la matinada era que la tramuntana es reactivés. Per això els Bombers van voler assegurar el perímetre.

En el foc de Portbou estan treballant uns 300 efectius amb el suport d’alguns bombers voluntaris de fora de la demarcació de Girona, que estan en vaga. Les ADF van denunciar que els Bombers no els deixen ajudar en les tasques d’extinció. Ahir, la prioritat va ser evitar que el foc s’obrís cap a Llançà. A partir del migdia, la tramuntana va minvar, però no va ser fins a la tarda que va permetre que els quatre hidroavions s’enlairessin i actuessin en l’incendi, que s’atacava per mitjans terrestres i amb el suport de set helicòpters que carregaven aigua a la platja de Portbou, on s’alertava els banyistes que no s’endinsessin a l’aigua.

Ahir al vespre, ja es va reprendre la circulació a l’N-260 entre Portbou i Llançà i també es va restablir el servei de trens a Portbou. Per als estiuejants afectats pel foc el primer cap de setmana d’agost, es va habilitar el pavelló de Llançà. Ahir, va haver-hi talls de subministrament elèctric i telefonia a Portbou i Colera, on també es va habilitar el pavelló per refugiar-hi veïns i residents del càmping.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot