Societat

Platja d’Aro

Escacs a l’alcaldia

L’alcalde de Castell-Platja d’Aro, Maurici Jiménez, té un joc d’escacs sobre la seva taula al despatx d’alcaldia. No és decoratiu. Són uns escacs molt vius i actius

Unes partides d’escacs que es poden allargar tranquil·lament més d’un mes i mig. No hi ha pressa. No estem en cap torneig, tampoc hi ha rellotge. Per això normalment es desenvolupa fent un moviment al dia. L’espai on es juga no és un bar. No és un casino. Ni, evidentment, un club d’escacs. Tampoc és un domicili particular. És un despatx, un lloc per anar-hi a treballar. L’alcalde de Castell-Platja d’Aro, Maurici Jiménez, que ha revalidat l’alcaldia, té sobre la seva taula, en un lateral, tocant la finestra que dona a l’avinguda de s’Agaró, un tauler d’escacs. S’hi pot veure una partida començada. “Soc un enamorat dels escacs –explica Jiménez–. No soc un expert, però m’agraden. Quan treballes necessites a vegades un punt d’evasió. Mires el tauler, reconnectes amb la partida, fas una pensada; estàs a vegades un moment o altres uns minuts; penses quina jugada pots fer i tornes a la feina.”

Per Jiménez, els escacs són un joc que, i a tall de metàfora, va més enllà de la política: “Amb els escacs una de les coses que s’aprèn, i és una lliçó per a la vida, és que cada moviment, cada acció, té una conseqüència. Per això, quan ja has mogut, ja has desencadenat una cadena de fets i aquests moviments tindran unes conseqüències.”

El tauler hi és des del primer mandat. Com l’alcalde, ha revalidat i seguirà al seu lloc, al costat de la finestra: “Estic jugant amb negres. Per tant, l’atac l’ha iniciat el meu rival, que ha fet una obertura atacant amb alfil, perquè no em pugui enrocar. Ara estem en aquest espai de protecció. Encara és aviat. Estem desenvolupant l’obertura de les peces i plantejant la partida.” Al llarg d’aquests anys, els jugadors han anat variant. “Ara estic fent una partida amb el regidor de Serveis, Dani Riera. L’última la vaig fer amb el secretari de la corporació”, afegint que: “No em dedico a jugar a escacs al despatx. Fem un moviment cada dos o tres dies. Ara fa unes dues setmanes, un dissabte, vaig haver de venir a l’ajuntament a treballar una estona i em vaig emportar el nano. Doncs vàrem aprofitar per fer una partida. M’ajuda a pensar.”

La qüestió és meditar bé, buscar les millors solucions per a les jugades, no precipitar-se: “En la política també s’ha d’actuar així. S’han de valorar les coses en conjunt, pensar abans d’actuar. Els escacs, en tots els sentits, ens donen lliçons”, sentencia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona