Societat

SUCCESSOS

Tres víctimes més fan pujar a 19 el nombre de morts per ofegament a les platges catalanes

Estiu negre pel que fa als ofegaments al litoral català. A les setze víctimes que ja hi havia hagut des del 15 de juny, se n’hi han de sumar tres més en només 24 hores per accidents que han tingut lloc a les platges de Tarragona, Gavà i Empuriabrava. El primer cas va tenir lloc dimarts a la platja del Miracle de la capital tarragonina, quan un home de 40 anys va morir mentre intentava auxiliar dos banyistes que no podien sortir de l’aigua. Ahir, un home de 70 anys va haver de ser traslladat en estat molt greu a l’hospital Joan XXIII de la ciutat després d’ofegar-se a la mateixa platja, però va poder ser extret amb vida.

Davant d’això, l’Ajuntament de Tarragona ha decidit ampliar el servei de socorrisme a totes les platges de la ciutat una hora, fins a les vuit del vespre. Aquest estiu ja són quatre les víctimes en aquesta platja. A banda, té previstes accions preventives i s’estudia l’abalisament d’algunes parts de la platja del Miracle a partir de boies per tal de prohibir el bany en cas de corrents i mala mar. En el cas de la zona més propera al port esportiu, ja s’han iniciat converses amb el Port de Tarragona, que s’ha mostrat predisposat a col·laborar i dur a terme l’actuació. L’alcaldessa accidental, Montse Adan, va assegurar ahir que es tracta de mesures que el consistori ja tenia sobre la taula “a causa tant dels canvis d’hàbit en la societat com també de l’augment de corrents marins que s’observen”.

El segon cas va tenir lloc a Gavà, quan unes dones que feien pàdel surf van trobar el cos sense vida d’un home, de 48 anys, surant a uns 30 metres de la platja de Gavà. Després d’avisar el 112 cap a les vuit del matí, els serveis d’emergències només van poder certificar la mort. Es desconeixen els motius de l’ofegament i a la sorra es van trobar les seves pertinences, que han fet possible identificar-lo. Es tracta d’un veí de Cornellà de Llobregat i hi ha una investigació en marxa.

Finalment, la nena de nou anys que es va ofegar dissabte passat a la platja de Can Comes d’Empuriabrava va perdre ahir la vida a l’hospital Josep Trueta de Girona, on va ser ingressada en estat crític. La víctima, de nacionalitat estrangera, es banyava acompanyada de la seva germana de sis anys, que també va haver de ser rescatada i traslladada a l’hospital, tot i que en estat menys greu.

http://www.elpuntavui.cat/punt-divers/article/4-divers/2319545-unes-banyistes-troben-un-home-ofegat-al-mar-prop-de-la-platja-de-gava.html

2319545



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona