Societat

Detecten un augment del consum de l’òxid nitrós entre els joves de Platja d’Aro

La policia local de Platja d’Aro (Baix Empordà) està detectant com cada vegada més joves consumeixen òxid nitrós, una substància que popularment es coneix com el ’gas del riure’, segons ha informat l’ACN. En el que portem d’estiu, la policia local de Platja d’Aro ha comissat més de vint ampolles d’òxid nitrós a joves que n’estaven consumint al carrer. En tots aquests casos, els agents han aixecat actes per consum o tinença d’aquesta droga, que s’han tramitat per via administrativa i acabaran desembocant en multes. Alhora, els policies van denunciar a dos joves de 19 anys de Sant Feliu de Guíxols. Els van atrapar venent la substància cap a tres quarts d’una de la matinada. Després d’identificar-los, van registrar el cotxe en què es movien i a l’interior van trobar-hi deu ampolles de gas comprimit, 75 broquetes i vuit globus. Se’ls acusa d’un delicte contra la salut pública..

L’òxid nitrós s’ha convertit en una droga de moda a Europa entre el jovent. Entre d’altres, perquè és barata. Però el seu consum pot acabar derivant en seqüeles greus i, fins i tot, provocar la mort.

La substància, generalment, es ven en ampolles de gas comprimit. L’òxid nitrós es consumeix a través de globus, que s’inflen i funcionen com a reservori per inhalar-lo. Quan arriba al cervell a través de les vies respiratòries, actua com a depressora del sistema nerviós central. Segons el Ministeri de Sanitat, el consum d’òxid nitrós comporta risc d’asfíxia, al·lucinacions o alteracions en la percepció i desorientació espacial, entre d’altres. A més, la desinhibició que provoca aspirar l’òxid nitrós s’aparella amb una pèrdua de la concepció del dolor i de la por. I això acaba desembocant en situacions de risc; també, si després d’inhalar-lo s’agafa el cotxe.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Balanç satisfactori de la quinzena edició del festival Flors i Violes

palafrugell

Miquel Carreras, nou membre del Consell d’Administració de l’IAS

girona
MEDI AMBIENT

Aigua És Vida diu que no n’hi ha prou amb dessalinitzadores mòbils

girona
SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat