Societat

Detenen un home per provocar cinc incendis a Castell d’Aro

La Policia Local de Castell-Platja D’Aro ha detingut un home com a presumpte autor de cinc incendis a Castell d’Aro la setmana pasada. Els agents el van interceptar mentre marxava en bicicleta d’un dels punts afectats i li van trobar un encenedor. A més, un testimoni el va situar en dos incendis més a la zona.

El primer incendi es va declarar el dilluns 24 de juliol, cap a les vuit del vespre. La policia va rebre l’avís de dos focs simultanis, amb dos focus propers a la zona boscosa del costat de l’institut Ridaura. Els serveis d’extinció hi van arribar de seguida i van poder sufocar-lo en qüestió de minuts. En total, es van cremar uns 125m2.

El segon va succeir just l’endemà, el dimarts 25, a un quart de set de la tarda, quan els serveis d’emergència van rebre l’alerta d’un incendi al marge de la carretera de Castell d’Aro a S’Agaró. Poc després, cap a les 19:45 hores, amb l’incendi extingit, es va originar un segon a pocs metres d’aquest que va requerir la mobilització novament de recursos per a frenar-lo. En aquests altres es van arribar a cremar un total de 500m2. D’altra banda, quan les patrulles s’adreçaven a aquest segon foc, van poder identificar un home que marxava del lloc, però en aquell moment no van aconseguir cap prova que el relacionés amb el mateix i el van deixar marxar.

Uns dies després, al divendres 28 de juliol, cap a les vuit del vespre, van rebre una nova notificació a la zona boscosa situada a les rodalies de l’Hípica Edna, a prop de la carretera vella que va de Castell d’Aro direcció a Santa Cristina d’Aro. Una de les dotacions policials va identificar una persona que marxava del lloc en bicicleta amb actitud sospitosa. Un cop identificada, va resultar ser la mateixa que els agents havien localitzat tres dies abans.

Segons informa l’ACN, l’home no va poder donar explicacions convincents de què feia a la zona i, en l’escorcoll, li van trobar un encenedor. L’arrestat no tenia antecedents, però les investigacions el relacionen amb altres incendis forestals l’any passat a la mateixa zona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA