Societat

estat espanyol

Vist per sentència el judici per l’accident del tren Alvia de fa deu anys a Santiago de Compostel·la

Els acusats renuncien al dret a l’última paraula

Deu anys després de la tragèdia ferroviària registrada el juliol de 2013 als afores de Santiago de Compostel·la, en el qual van morir 80 persones i més de 140 van resultar ferides, el judici del cas del tren Alvia ha quedat aquest dijous vist per sentència. Es posa fi així a un judici que s’ha allargat gairebé deu mesos i que ha acabat amb els dos acusats, l’exdirector de Seguretat d’Adif Andrés Cortabitarte i el maquinista Francisco José Garzón, han renunciat al dret a l’última paraula, informa l’agència Efe.

Durant les més de quatre hores que ha durat la sessió final, cadascuna de les defenses ha aprofitat per descarregar la responsabilitat del sinistre en l’altre i culpar-se mútuament. Mentre se celebrava la sessió, familiars de les víctimes que es concentraven a l’exterior de la Ciutat de la Cultura de Santiago de Compostel·la, on s’ha celebrat el procés, han escridassat Cortabitarte i els advocats de l’estat quan han sortit de la sala. Els han acusat de “mentiders” i de tenir “les mans tacades de sang”. Els familiars han exigit justícia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia