Societat

Territori valora ampliar la iniciativa a més de tres anys

El Departament fa una valoració positiva fins ara de la prova a les Garrigues Altes, si bé admet que serà curta

Abans de final d’any l’estendrà a Organyà

El Departament de Territori va iniciar el març del 2022 la primera fase de la prova pilot del programa Arrelament a les Garrigues Altes, que inclou els municipis de Bellaguarda, Bovera, la Granadella, Granyena de les Garrigues, Juncosa, el Soleràs, els Torms i el Cogul. “La prova pilot ha anat bé, tot i que ara hi ha hagut el canvi d’ajuntaments i haurem de tornar a fer balanç”, explica el director general d’Estratègia Territorial, Joan Masferrer. Això sí, el Departament ja ha detectat que el programa potser es queda curt amb tres anys per completar el cercle de diagnosticar, planificar i executar. “Hem vist que les actuacions han de ser un xic més llargues, a mesura que estenem el programa no descartem que s’hi hagi d’actuar més temps”, avança.

Fins ara, a les Garrigues Altes s’hi ha signat el conveni de col·laboració entre la Generalitat i els ajuntaments, a més del conveni amb la Diputació de Lleida per a la millora de tres eixos clau de la xarxa viària de la zona, que havien generat queixes pel seu mal estat: el camí asfaltat de Torrebesses a Castelldans –de facto l’anomenat eix transversal de les Garrigues, que connecta l’eix de l’Ebre (C-12) amb l’AP-2, i que ara ha passat a mans de la Generalitat–; la C-233 entre la Granadella i el Soleràs, i la pista dels Torms a Bellaguarda. També s’han enllestit la diagnosi paisatgística i la dels espais oberts, i s’ha redactat l’avanç del nou planejament plurimunicipal de les Garrigues Altes. Per últim, s’han redactat projectes d’obra per a la rehabilitació d’edificis públics destinats a allotjament dotacional a la Bovera, el Soleràs, la Granadella i Juncosa, i l’estudi de viabilitat d’una biblioteca, ludoteca i allotjament dotacional a Bellaguarda. Entre 2023 i 2024 s’executaran les obres de rehabilitació dels immobles que acolliran allotjament dotacional, un tipus d’habitatge de lloguer amb serveis comuns per a col·lectius amb necessitats temporals.

Un cop anunciat que el programa s’estén ara a la Terra Alta, la idea de Territori és ampliar-lo enguany mateix al sistema urbà d’Organyà, a l’Alt Urgell, si bé Masferrer admet que no hi ha data, més enllà d’una primera reunió tècnica al setembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins