Societat

L’accés a la barra del Trabucador és gratuït des d’aquest cap de setmana però amb restriccions

El nou equip de govern de La Ràpita ha decidit eliminar el pagament durant l’estiu perquè generava un dèficit de 80.000 euros

El nou equip de govern de l’Ajuntament de la Ràpita ha decidit aixecar des d’aquest cap de setmana el pagament per accedir a la barra del Trabucador que es va imposar els dos últims estius, tot i que mantindrà les restriccions. Segons la regidora de Turisme, Helena Queral, en declaracions a l’ACN es tracta d’una prova per avaluar si és viable mantenir la regulació durant un estiu postpandèmia evitant el dèficit que el sistema de pagament va generar l’any passat i que xifra en uns 80.000 euros.

Des de l’Ajuntament s’ha reordenat l’espai de l’aparcament amb 400 places, es manté la prohibició de pernoctar i es limita l’accés istme endins, és a dir, els vehicles particulars no podran accedir a partir de la tanca del quilòmetre 2,5. El govern municipal confia fer complir aquestes restriccions amb una dotació de reforç de la policia local, que imposarà sancions.

La mesura es va comunicar dilluns passat als responsables del parc natural del delta de l’Ebre. L’organisme va crear el 2021 una comissió de platges i espais naturals per intentar regular l’allau de visitants que va portar la pandèmia de covid-19 al delta de l’Ebre. En aquest marc, i amb la presència d’ajuntaments, representants de Costes de l’Estat, la Generalitat i cossos de seguretat, es va plantejar l’accés regulat de pagament. L’anterior govern d’ERC va valorar favorablement els seus resultats a l’hora de preservar un entorn fràgil davant la massificació.

Ara, el nou equip de govern del PSC -amb el suport de Junts, Ara Pacte Local i Movem-, com a responsable de l’ordenació dels espais del seu terme municipal, ha decidit revertir el sistema de pagament. Principalment, addueixen, pels costos excessius que suposava. “No podíem assumir-ho per tercer estiu consecutiu davant les pèrdues econòmiques”, ha assegurat Queral.

Els ingressos generats per franquejar la barrera, uns 84.000 euros, no podien cobrir el cost total del manteniment del sistema i l’espai, superior als 150.000 euros, incloent el manteniment de la tanca, vigilants, socorristes, cabines sanitàries o les taxes que s’han de pagar a Costes de l’Estat, segons Queral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre