Societat

Barcelona, primera ciutat de l’estat en ser declarada àrea tensionada per frenar els preus de lloguer

Amb l’aprovació del decret Jaume Collboni fixa l’accés de l’habitatge com a primera prioritat del nou equip de govern

El nou alcalde presenta el nou cartipàs amb dues dones com a primeres tinenetes d’alcalde

Esports, pla de barris i relacions internacionals dependran d’alcaldia

L’alcalde de Barcelona Jaume Collboni ha signat avui el decret que declara la ciutat de Barcelona en el seu conjunt àrea tensionada per poder aplicar la llei estatal que permetrà frenar els preus del lloguer de l’habitatge. Tot i que les competències en la matèria les té la Generalitat, la mesura és tota una declaració d’intencions que el nou govern vol posar l’accés a l’habitatge al centre de les seves polítiques. “Som la primera ciutat de l’estat que ho fa per garantir l’accés habitatge i frenar l’espiral de pujades de preus”, ha destacat Collboni, que considera imprescindible “garantir l’accés per les famílies de classe mitja i treballadora i pels joves que han de marxar”. Tota la ciutat serà àrea tensionada, els 73 barris, perquè tant el percentatge de les rendes que es dedica a lloguer com a hipoteca supera el 30%i “això justifica una acció urgent i decidida”. Signar el decret ha estat el primer pas i ara espera que el procés ja iniciat per la Generalita “vagi el més ràpid possible per fer-ho possible”. La mesura, ha dit, anirà acompanyada de més recursos públics i privats per generar més oferta de lloguer. “

Cartipàs

Colllboni ha detallat avui el nou cartipàs, amb tres dones a les tres primeres tinences d’alcaldia i esports, relacions internacionals i pla de barris com a àrees que no tindran una regidoria pròpia perquè dependran d’alcaldia. També tindran regidoria pròpia mobilitat, que estarà dins d’urbanisme, ni turisme que dependrà d’Indústria i Treball.

D’acord amb el nou cartipàs, les àrees queden de la següent manera: Generalitat de Catalunya.

Laia Bonet serà la primera tinenta d’alcalde amb Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge, amb Barbara Pons com a comissionada per a projectes urbans estratègics. Javier Buron assessor en matèria d’habitatge i Michael Donaldson comissionat d’Innovació Urbana.

La segona tinenta d’alcaldia serà Maria Eugènia Gay, portarà Drets socials, Cultura, Educació i Cicles de Vida, amb Sònia Fuertes com a comissionada de polítiques socials i Javi Rodríguez com a comissionat d’infància, adolescencia, juventut i polítiques lgtbi.

Marta Villanueva serà regidora de Salut i Raquel Gil regidora de feminismes.

Albert Batlle, tercer tinent d’alcalde, tornarà a assumir l’àrea de seguretat, amb Ivan Pere com a comissionat pel pacte per ciutat vella, un pacte que es reedita “perquè el cor de la ciutat bategui fort”. Jordi Valls serà el conseller industria i treball, Rosa Alarcón portarà Comerç restauració i mercats i Xavier Marcet cultura.

Dintre de l’àrea d’alcaldia Lluís Rabell portarà pla de barris i gent gran, David Escudé esports i Pau Solanilla serà comissionat de relacions internacionals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

administració

Neix una entitat per difondre la història i la cultura de Roses

roses
Raúl Montilla
Periodista i escriptor

“Emigrar és molt dur, és un joc d’identitat molt bèstia”

Cornellà de Llobregat
SOCIETAT

ADF, 15 entitats i un restaurant a Els Bellots

TERRASSA
educació

Malestar perquè es tanca una línia d’I3 a Rocafonda de Mataró

Mataró
salut

Acord en defensa de l’antic hospital de Mataró

mataró
medi ambient

Badalona analitza la salut de 216 palmeres i 10 estan molt greus

Badalona
Sant Feliu de Pallerols

Sèlvans assaja un nou model d’economia rural a través de la gestió forestal

Sant Feliu de Pallerols
GIRONA

Retiren l’aparcament reservat a la Guàrdia Civil a Emili Grahit

GIRONA
SALUT

Créixer en entorns d’aire contaminat redueix la capacitat d’atenció dels nens

BARCELONA