Societat

SOCIETAT

En record de Dolors Duch i Dausà

Dolors Duch i Dausà va morir la matinada d’ahir als 65 anys. Era una dona molt coneguda i estimada a Cassà de la Selva. Va treballar molts anys d’auxiliar del doctor Sureda, i també amb el doctor Videgain, i això va fer que el contacte amb la gent del poble es multipliqués. Havia col·laborat amb la Colla Excursionista Cassanenca i també va pertànyer al Foment Deportiu Cassanenc, club en el qual va destacar com a esportista, sobretot en el tennis taula. Va ser campiona gironina i va participar en campionats de Catalunya i Espanya. El seu esperit aventurer la va portar a provar el paracaigudisme.

La seva gran passió, però, era viatjar. Fa sis mesos, quan ja sabia que la seva malaltia era irreversible, va poder anar a Sri Lanka i encara a Lisboa i el Matarranya. A l’Amèrica del Sud va participar en projectes solidaris per la vinculació que tenia amb l’Institut Oftalmològic Girona, on treballava. També va visitar diversos cops l’Àfrica. Als anys setanta, va viatjar a Zimbàbue com a col·laboradora amb el seu oncle missioner Manel Dausà, a la tribu dels Tongas. D’aquella època és la imatge de la fotografia; però, en aquest cas, al Zaire. Recordava, divertida, que la seva cabellera rossa resultava inaudita per a aquell grup d’ habitants. També va ser a Filipines, Tailàndia, Egipte, el Congo, Vietnam, l’Equador i Mèxic i a molts països europeus.

Com a anècdota, el 1974 va ser escollida pubilla del poble, quan estudiava per a delineant. Va treballar durant un temps al despatx d’arquitectes Fina, a Girona.

Dolors Duch era la dona del periodista Joan Carles Codolà i deixa dos fills, Joan Marc i Xantal.

Avui, la família serà a la sala de vetlla del Tanatori de Cassà de la Selva de 5 a 8 de la tarda, i la cerimònia de comiat se celebrarà demà dimecres a les 5 de la tarda a l’església de Sant Martí del mateix poble.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Les associacions turístiques denuncien les pintades en establiments

GIRONA
societat

El govern valorarà si aixeca l’emergència per sequera al Ter-Llobregat

barcelona

Suport de la Zona Franca per al centre neurològic per a infants d’AVAN

TERRASSA

Campanya de sensibilització contra l’assetjament escolar

FIGUERES

El soterrament de les línies d’alta tensió entre Reus i Castellvell es farà realitat en cinc anys

Reus

Girona planteja una nova ordenança municipal de tinença d’animals

GIRONA
sequera

Els pantans guanyen fins avui 21 hm³ i 47 entre març i abril

barcelona

Ocupen un local municipal que usen els castellers per crear un casal de joves

SANT CUGAT DEL VALLÈS
societat

Jutgen un acusat que afronta més de 17 anys de presó per violar l’exdona

girona