Societat

Calonge, poble de llibres

El centre històric de Calonge fa una aposta atrevida i singular i s’ha convertit en la primera ‘booktown’ estable de Catalunya

6 llibreries i un ventall molt ampli d’activitats culturals es troben al centre històric de Calonge
Aquesta aposta ferma i decidida situa Calonge com a centre cultural en l’àmbit de Catalunya
Calonge disposa d’una gran riquesa pel que fa a la indústria del vi, l’agricultura ecològica, el turisme o la restauració

El llibre i la cultura tenen la força per endinsar-nos en mons imaginaris. Pàgines plenes d’històries, d’emocions i de coneixements que des del desembre del 2021 són l’eix central de Calonge, Poble de Llibres. El centre històric d’aquesta vila ha fet una aposta atrevida i singular i s’ha convertit en la primera booktown estable de Catalunya. L’objectiu és que la literatura i la cultura esdevinguin el motor econòmic de la revitalització de Calonge. Per aconseguir-ho l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni va impulsar aquest projecte, fent una crida a emprenedors i amants de les llibreries per obrir el seu negoci al municipi. Fruit d’aquesta iniciativa es van seleccionar 7 projectes de llibreria, algunes generalistes i d’altres de temàtiques, que uns mesos més tard van obrir les seves portes als carrers del centre històric de Calonge.

Ara, després d’un any i mig, 6 llibreries segueixen oferint les seves pàgines de literatura, gastronomia, viatges, còmics o música en un entorn que s’ha convertit en un epicentre cultural de l’Empordà i de Catalunya. I és que Calonge, Poble de Llibres, és molt més que llibreries. En paral·lel a aquests negocis els llibreters i l’Ajuntament impulsen un programa d’activitats culturals potent, original i divers, que ha aconseguit atraure visitants al centre de Calonge. Presentacions de llibres, la poesia i el vi, la música i la literatura són alguns dels conceptes que es reforcen amb la programació d’activitats.

Aquesta aposta ferma i decidida per posicionar Calonge com a centre cultural a nivell de Catalunya i com una vila generadora de creativitat, coneixement i transformació entronca amb la vinculació històrica del poble i dels seus veïns i veïnes amb la cultura, així com amb la seva cuidada oferta regular d’activitats: concerts, recitals, conferències, cicles de cinema o fires al carrer.

Esdevenir la primera booktown de Catalunya i la segona de tot l’Estat espanyol era un repte majúscul per un municipi d’11.000 habitants. Altres exemples de booktowns com a models d’èxit pel que fa a la reactivació de la seva economia i vida social es troben al Regne Unit, França o Noruega, entre d’altres localitats d’arreu d’Europa. Ara Calonge, Poble de Llibres es situa en el mapa cultural de la comarca i el país, i els amants dels llibres tenen un refugi, un racó de paraigua on encara queden moltes pàgines per llegir i per escriure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SALUT

El CAP de les Borges Blanques farà radiografies, una llarga reivindicació veïnal

barcelona
societat

Acord per apujar els sous als metges d’urgències de l’Hospital de Mataró

Argentona
societat

El Claustre de la UB aprova la moció de suport a Palestina

barcelona
infraestructures

Liciten les obres del vial per accedir al polígon de Gandesa des de la C-43

GANDESA
habitatge

El Govern recorre contra l’Estat per ignorar l’índex català de preus del lloguer

barcelona
MEDI AMBIENT

Els impulsors de la consulta sobre el polígon recorren a la Generalitat

La Bisbal del Penedès
SERVEIS

Aigües de Barcelona aprova 995 milions per assegurar el futur del servei

Barcelona
SERVEIS

290 delictes a les xarxes ferroviàries catalanes en catorze mesos

Barcelona
TORROELLA DE MONTGRÍ I L’ESTARTIT

Redueixen el consum d’aigua un 27 %, a 16 mesos de la municipalització

TORROELLA DE MONTGRÍ